پشتیبانی آنلاین : 09357100044 (واتساپ - ایتا - تلگرام) تماس : 02125917699
ثبت شرکت, مقالات

کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص

کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص

کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص از جمله موضوعات مهمی است که اطلاع از جزئیات آن پیش از ثبت این نوع شرکت و یا پیش از سرمایه گذاری در این نوع از شرکت ها لازم و ضروری می باشد. همانطور که آگاهید همه شرکت های تجاری فارغ از نوع (شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت سهامی عام و تعاونی تولید و مصرف) و زمینه فعالیت خود (فعالیت های بازرگانی، کشاورزی، تولیدی، صنعتی، پیمانکاری و یا …) پیش از ثبت، مبلغ مشخصی را به عنوان سرمایه نقدی اولیه در حساب خود دارند.

بعد از ثبت شرکت سهامی خاص و انجام مراحل قانونی آن، از این سرمایه که از آن به عنوان دارایی شرکت یاد می شود، برای خرید و فروش، افزایش توان رقابتی، توسعه کسب و کار و … استفاده می شود. پایدار ثبت تمام تلاش خود را بر این نهاده تا در این صفحه به طور اختصاصی به کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص پرداخته و ضمن ارائه توضیح مشخصی از آن، موضوعاتی از قبیل انواع کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص، ممنوعیت کاهش سرمایه، گزارش توجیهی کاهش سرمایه و … را برای شما شرح دهد؛ همراه ما باشید.

کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص

کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص در دو نوع مختلف صورت می گیرد : 1. کاهش سرمایه اجباری 2. کاهش سرمایه اختیاری. در واقع انواع کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص بر این دو نوع دلالت می کند. در کاهش اجباری سرمایه ما با تغییرات منفی و زیان باری رو به رو هستیم که موجب کاهش منفی دارایی های شرکت می شود. در بیانی ملموس تر می توان این گونه نوشت که کاهش سرمایه از محل زیان انباشته صورت گرفته است.

در صورتی که ثبت حسابداری کاهش سرمایه از محل زیان انباشته به بیش از نصف کل دارایی شرکت برسد، هیئت مدیره موظف است به سرعت جلسه مجمع عمومی تشکیل داده و گزارش توجیهی کاهش سرمایه ارائه کند. و تمامی سهامداران پس از بررسی گزارش تصمیم بر ثبت حسابداری کاهش اجباری سرمایه گرفته و یا تصمیم بر انحلال شرکت بگیرند.

در صورتی که در کاهش اختیاری سرمایه، افزایش و کاهش سرمایه در شرکت سهامی به گونه ای پیش رفته که شرکت به مقداری از سرمایه در دسترس موجود احتیاجی نداشته و سهامداران می توانند بخشی از سرمایه موجود را از دارایی شرکت خارج کرده و میان خود تقسیم کنند.

مدارک لازم جهت کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص

مدارک کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص

در صورتی که هیئت مدیره و صاحبان سهام در صورت مواجهه با کاهش سرمایه شرکت رای بر انحلال این شرکت دهند و یا تصمیم بگیرند میران مشخصی از سرمایه را خارج کنند؛ لازم است مدارکی را به اداره ثبت شرکت ها ارائه دهند؛ این مدارک بسته به اختیاری بودن کاهش سرمایه و یا اجباری بودن کاهش سرمایه متفاوت خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اعلام ورشکستگی شرکت سهامی خاص

مدارک مورد نیاز برای کاهش سرمایه اجباری

  1. لازم است اصل نمونه صورتجلسه کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص همراه با امضا هیات رئیسه به اداره ثبت شرکت ها ارائه شود. (توجه داشته باشید که بارعایت ماده 4 لایحه اصلاحی قانون تجارت در نمونه صورتجلسه کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص ضروری است.)
  2. با توجه به لایحه 99 قانون تجارت، لیست تمامی افراد حاضر در جلسه مجمع به همراه امضا هریک باید به اداره ثبت شرکت ها ارائه شود.
  3. لیست سهامداران شرکت
  4. در صورتی که سهامداران شرکت اشخاص حقوقی می باشند لازم است برگ نمایندگی اشخاص حقوقی ارائه شود.
  5. ارائه اصل آگهی دعوت بر اساس ماده 97 لایحه اصلاحی قانون تجارت الزامی است.
  6. اگر مجمع عمومی در دو نوبت برگذار شد، لازم است صورتجلسه منفی نوبت اول و اصل آگهی دعوت نوبت اول و دوم به اداره ثبت شرکت ها ارائه شود.

مدارک مورد نیاز برای کاهش سرمایه اختیاری

  1. نمونه صورتجلسه کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص که در مجمع عمومی به امضا هیئت مدیره رسیده است.
  2. ارائه لیست تمامی حضار حاضر در مجمع به همراه امضا هریک از آن ها
  3. ارائه برگه نمایندگی در صورتی که صاحبان سهام اشخاص حقوقی باشند.
  4. یک نسخه روزنامه رسمی و یک نسخه روزنامه کثیرالانتشار که آگهی های مربوط به شرکت در آن درج می شود.
  5. گواهی عدم اعتراض به کاهش سرمایه که از سوی دادگاه صادر شده است.
  6. لیست تمامی سهامداران پس از کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص به همراه امضا هر یک از آن ها
  7. ارائه اصل آگهی دعوت از تمامی سهامداران (در صورتی که مجمع عمومی با اکثریت صاحبان سهام تشکیل شده باشد.
  8. همانند مدارک مورد نیاز برای کاهش سرمایه اجباری، اگر مجمع عمومی برای کاهش سرمایه اختیاری نیز در دو نوبت برگذار شد، لازم است صورتجلسه منفی نوبت اول و اصل آگهی دعوت نوبت اول و دوم به اداره ثبت شرکت ها ارائه شود.

در مورد مسئولیت سهامدارن در شرکت های سهامی خاص اینجا بخوانید…

هزینه ثبت صورتجلسه کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص

هزینه صورتجلسه کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص

صورتجلسه کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص همانند هر اقدام قانونی دیگری یعنی تمدید شرکت سهامی خاص به تبع هزینه هایی را به دنبال دارد؛ هزینه ثبت صورتجلسه کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص به شرح زیر می باشد:

  1. هزینه های لازم جهت تنظیم و ثبت صورتجلسه کاهش سرمایه شرکت و سند کاهش سرمایه
  2. پرداخت حق التمبر پرونده و همچنین هزینه های مربوط به وکالت آن
  3. هزینه های مربوط به حق الثبت اداره ثبت شرکت در خصوص کاهش سرمایه شرکت
  4. پرداخت هزینه های مربوط به روزنامه و کثیرالانتشار آگهی ثبت شده کاهش سرمایه
  5. هزینه های مختص مالیات کاهش سرمایه
  6. و در نهایت هزینه پست و ارسال اوراق به اداره ثبت شرکت ها

ممنوعیت کاهش سرمایه در شرکت سهامی خاص چه زمانی اتفاق میافتد؟

بر اساس مفاد موجود در قانون تجارت در دو صورت سهامداران و هیئت مدیره با ممنوعیت کاهش سرمایه رو به رو هستند:

  1. مادامی که مبلغی از سهام در خزانه شرکت نگهداری شده و شرکت سهامی بدون سهامدار در اختیار دارد، کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص ممنوع خواهد بود.
  2. از زمانی که موضوع کاهش سرمایه خاص مطرح می شود، تا دو ماه برای اعتراض وقت وجود خواهد داشت. اگر اعتراضی به موضوع وارد شود تا پایان نظر قطعی دادگاه کاهش سرمایه ممنوع می باشد.

جمع بندی

پایدار ثبت نهایت تلاش خود را به کار برده تا 0 تا 100 کاهش سرمایه در شرکت سهامی خاص را برای شما به صورت ملموسی بیان کرده و توضیح جامعی در خصوص مسائلی همچون انواع کاهش سرمایه، ثبت حسابداری کاهش سرمایه از محل زیان انباشته، نمونه صورتجلسه کاهش سرمایه و … را برای شما مطرح سازد. کارشناسان ماهر پایدار ثبت می توانند پاسخگوی سوالات و ابهامات شما در خصوص این موضوع باشند.

1 دیدگاه دربارهٔ «کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص»

اسماعیل‌حاج.شمسای گفت:

عالی بط رساده تر بگیم کاهش سرمایه یعنی زمانی کع شرکت قصد ورشکستگی دارد سرمایه شرکت رابرای احتمالات که رخ نداده ورخ نخواهد داد انتقال داده تا بتواند اعلام ورشکستگی کند ومعارف از همه چی شود اما ،،،،،،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره