دلایل متعددی وجود دارد که منجر به انحلال شرکت می شوند؛ مانند ورشکستگی، عدم تحقق اهداف، عدم تمدید زمان انقضای شرکت در شرکتهایی که برای زمان مشخص و محدودی ثبت شده اند؛ موافقت تمام شرکا مبنی بر درخواست انحلال شرکت ، تصویب انحلال شرکت در مجمع فوق العاده، فوت یکی از شرکا (اگر در اساسنامه قید شده باشد)، حکم دادگاه و…
بوسیله انحلال شرکت باید بدهی و قروض آن پرداخت شده و تمامی دارایی های منقول و غیر منقول (منظور از منقول و غیر منقول نقدی و غیر نقدی بودن دارایی شرکت است) بعد از تسویه و پرداخت کامل بدهی های شرکت میان سهامداران و ذی نفعان شرکت تقسیم می شود.
پس نکته مهمی که باید در نظر بگیرید این است که باید قبل از هر گونه درخواست مبنی بر انحلال شرکت، تکلیف تمامی بخش های مختلف آن از حمله سرمایه ها و اعضا را مشخص نموده تا بتوایند بدون دردسر و به راحتی درخواست خود را به صورت قانونی به ثبت برسانید.
پس از ثبت درخواست انحلال شرکت و اعلام رسمی انحلال، اموال شرکت به صورت معلق قرار می گیرد تا برای پرداخت بدهی تعیین تکلیف شود و پس از آن طبق سرمایه و سهامی که از شرکا دارند این اموال میان آن ها تقسیم می شود.
در زمان انحلال سمت های کاری و افراد سلب شده و تنها مدیر تصفیه می تواند تمام امور را به گونه ای تخصص دارد ساماندهی کند. سهامداران و مدیران تنها می توانند در این مسیر به او کمک کنند و نمی توانند فعالیت اجرایی انجام دهند.
بعد از اعلام انحلال شرکت تنها باید فعالیت های اجرایی و پروژه هایی که در دست انجام است پایان پذیرد زیرا شرکت نسبت به پروژه هایی که پذیرفته متعهد است و باید تا پایان عملیات وظایف خود را به بهترین نحو انجام دهد.
بعد از ثبت درخواست انحلال شرکت، پروژه جدید و قرارداد همکاری منعقد نخواهد شد. در زمان انحلال شرکت طلبکاران شرکت دچار نگرانی شده و ممکن است برای پیگیری مطالبات خود به شرکت و به مدیر تصفیه مراجعه کنند تا بتوانند احقاق حق کنند.