پشتیبانی آنلاین : 09357100044 (واتساپ - ایتا - تلگرام) تماس : 02125917699
انتقال اختراع

انتقال اختراع

برای انتقال اختراع باید بدانید بر اساس ماده 30 قانون ثبت علائم و اختراعات، مخترعی که در ایران برای اختراع خود، طبق قوانین محل تحصیل، ورقه اختراع کرده است، می تواند در صورتی که مدت ورقه مزبور منقضی نشده باشد در ایران برای بقیه آن مدت تقاضای ورقه اختراع کند. اما اگر اختراع مزبور را کسی یا موسسه ای در ایران قبل از تقاضای ثبت اختراع را به طور کلی یا جزئی به موقع عمل یا استفاده گذارد و یا مقدمات استفاده آن را تهیه کرده باشد مخترع نمی تواند از عملیات آن شخص یا موسسه جلوگیری کند.
در این نوع انتقال، مخترع کلیه حقوقی راکه به موجب ورقه اختراع دارا می باشد به دیگری واگذار می کند. مالکیت اختراع ثبت شده به طور دائمی به دیگری واگذار خواهد شد.

انتقال ورقه اختراع

به طور کلی بر اساس قوانین اداره مالکیت معنوی انتقال اختراع به دو صورت قهری و اختیاری انجام می شود.

انتقال ورقه اختراع به صورت اختیاری

برخی مواقع ممکن است که صاحب ورقه اختراع، در هر زمان و به هر دلیل تصمیم بگیرد که مطابق با یک توافق ورقه اخترع خود را به دیگری واگذار کند.
همان طور که از نام این روش مشخص است در این حالت فرد صاحب ورقه اختراع اعم از حقیقی یا حقوقی بنا به دلایلی مانند فروش، توافق، نیاز و … ورقه خود را به دیگری که آن هم می تواند هم حقیقی باشد و هم حقوقی واگذار نماید.
در این صورت، با انتقال اختراع به دیگری تمامی منافع آن نیز به فرد دیگر واگذار خواهد شد مگر اینکه توافق به شکل محدود انجام شده باشد که باید بین خودشان توافق نمایند.
در واقع با این انتقال، یا کل سهم اختراع و یا منافع آن می تواند به دیگری واگذار شود.
بر اساس ماده 40 ق.ث.ع.و.ا، در صورت انتقال اختیاری ورقه اختراع به فرد دیگر، ضروری است که تمامی الزامات و اسناد انتقال به صورت رسمی و قانونی انجام گردد که این کار توسط دفاتر اسناد رسمی انجام می شود.
بنابراین باید ابتدا انتقال اختراع و ورقه آن در دفاتر اسناد رسمی انجام شود و پس از آن، سند تنظیم شده در این دفاتر برای اعمال تغییرات به اداره مالکیت معنوی ارسال گردد.

واگذاری ورقه اختراع به صورت قهری

انتقال ورقه اختراع در حالت قهری دارای دو نوع زیر می باشد.
> در حالت اول مالک ورقه اختراع یا فوت شده و یا دچار محجوریت اثبات شده است.
> در حالت دوم حق ورقه اختراع زیر سوال رفته و بنا بر ادعایی این حق و مالکیت از دارنده ورقه اختراع سلب شده است.
بنابراین در حالت اول که دارنده ورقه حق اختراع محجور و یا فوت شده است باید وارثان بر حق او با مراجعه به محاکم قضایی و پس از ارائه صورت وضعیت انحصار وراثت، ورقه اختراع را به یکی از وراثان و یا به فرد حقیقی یا حقوقی دیگری با اجازه تمامی وارثین انتقال دهند.
اما در حالت دوم ممکن است پس از ثبت اختراع و صدور ورقه اختراع به نام یک فرد بنا بر شکایت فرد حقیقی یا حقوقی دیگری و طی مراحل قانونی مشخص شود که اختراع به نا حق به نام دارنده ورقه اختراع به ثبت رسیده و باید باطل گردد و به نام شاکی به ثبت برسد.
در این حالت معمولا دادگاه حکم می کند که ورقه اختراع به نام شاکی تغییر وضعیت دهد که با تایید رئیس اداره مالکیت صنعتی و با صدور حکم قضایی این اتفاق می افتد و ورقه به نام فرد جدید صادر می گردد.

چه مزیت هایی دارد؟

نقل و انتقال ورقه اختراع برای دارنده ورقه اختراع مزایایی را به همراه دارد که دلیل اصلی تلاش بسیاری از مخترعین برای اختراع جدید را توجیه می کند.
از عمده ترین مزایای انتقال ورقه اختراع می توان به موارد زیر اشاره نمود:
انتقال ورقه و حق استفاده از اختراع در برابر مبلغی که جواب گوی تلاش های مخترع باشد.
انتقال ورقه اختراعی که هر روز در حال توسعه باشد و نگه داری از آن توجیه اقتصادی و فنی نداشته باشد.
تامین معاش از راه انتقال ورقه اختراع
انتقال ورقه به منظور تامین سرمایه مورد نیاز برای تجاری سازی اختراع مذکور
انتقال ورقه به منظور تولید اشتغال و پیشرفت کشور در راستای صنعت و…

فرم درخواست
ارسال مشخصات و پرداخت

درخواست انتقال اختراع

1 مرحله اول : مشخصات شما
2 مرحله دوم : اطلاعات اختراع
3 مرحله سوم : تکمیل اطلاعات
  • کد تایید به این شماره پیامک خواهد شد.

درخواست مشاوره