پشتیبانی آنلاین : 09357100044 (واتساپ - ایتا - تلگرام) تماس : 02125917699
انتقال برند تجاری

انتقال برند تجاری

نقل و انتقال برند تجاری طبق قانون امکان‌پذیر است و صاحب علامت می‌تواند آنرا به دیگری انتقال دهد. منظور از نقل و انتقال برند تجاری می‌تواند همان خرید و فروش برند آماده باشد! حق داشتن علامت یک نوع امتیاز است که به خودی خود دارای ارزش است و “حق تجارتی” محسوب می‌شود، به این جهت جزء اموال صاحب علامت بوده و با فوت صاحب علامت به ورثه منتقل می‌شود. ماده ۱۲ قانون تجارت درباره نقل و انتقال برند و علامت تجاری چنین می‌گوید: علامت تجاری قابل نقل و انتقال است ولی انتقال آن در مقابل اشخاص ثالث وقتی معتبر خواهد بود که موافق مقررات قانون به ثبت رسیده باشد.

فرم درخواست
ارسال مشخصات و پرداخت

درخواست انتقال برند

1 مرحله اول : مشخصات شما
2 مرحله دوم : مشخصات برند
3 مرحله سوم : تکمیل اطلاعات

انتقال برند به چه منظوری انجام می‌شود؟

منظور از انتقال برند این این که شما یک برند آماده را با هزینه معینی خریداری کنید. در واقع اگر شما بخواهید برای کسب و کارتان یک برند را به ثبت برسانید پروسه ای بسیار طولانی و زمان بر در پیش رو دارید. انتقال برند به اندازه ثبت برند زمان بر نیست و شما تنها با قبول شرایط انتقال برند و پرداخت هزینه مربوطه می‌توانید یک برند ثبت شده آماده را خریداری کتید و کار خود را با آن آغاز کنید.

انواع نقل و انتقال برند تجاری

نقل و انتقال اختیاری یا قراردادی

در این حالت بعد از ثبت برند اشخاص خود اقدام به نقل و انتقال برند تجاری می‌کنند. که می‌توان خرید و فروش یا اجاره برند را در این قالب لحاظ کرد. یعنی مالکیت برند را به شخص دیگری منتقل کرده و آن را می‌فروشند یا استفاده از مزایای آن را برای مدتی به شخص یا اشخاصی واگذار می‌کنند.

نقل و انتقال اجباری

در این حالت به صورت خود به خود نقل و انتقال اتفاق می‌افتد. وقتی مالک برند یا علامت تجاری فوت می‌کند، مالکیت برند به ورثه او منتقل می‌شود. درواقع بدون انعقاد قرارداد یا توافقی، به صورت خود به خود، برند به اشخاص دیگری که همان ورثه باشند منتقل می‌شود.

شرایط نقل و انتقال مالکیت برند

  • در انتقال مالکیت برند میتوان جزئی از کالاها و یا خدمات را منتقل نمود. همچنین در انتقال برند تجاری میتوان جزئی از سهام برند را انتقال داد.
  • در انتقال مالکیت برند میتوان جزئی از کالاها و یا خدمات را منتقل نمود.همچنین در انتقال مالکیت برند میتوان جزئی از سهام برند را انتقال داد.
  • در انتقال مالکیت باید به مدت زمان باقی مانده از اعتبار برند توجه نمود.
  • انتقال مالکیت برند امکان انجام در تمام استان های ایران را دارد، همچنین انتقال برند تجاری به صورت بین المللی نیز انجام میگیرد. به این صورت که با فراهم سازی شرایط آن میتوان برندی را که مالک آن یک شخص ایرانی خارج از ایران است را به یک مالک ایرانی منتقل نمود که البته بررسی در این خصوص به عهده کارشناسان اداره ثبت می باشد.
  • هنگام انتقال مالکیت برند با توجه به این که برند دارای چه میزان ارزش تجاری میباشد، قیمت برند مشخص گردد. برندهایی که نیاز به بررسی دارند بهتر است توسط کارشناس رسمی دادگستری ارزش گذاری شوند.

مراحل انتقال برند تجاری

اگر شما نیز قصد انتقال برند دارید و با مراحل آن آشنا نیستید این مطلب را تا انتها دنبال کنید. انتقال برند به معنی این است که یک برند ثبت شده و آماده به کسی که قصد خریداری آن را دارد منتقل می شود.

مراحل انجام این کار با توجه به انواع انتقال برند و این که شما خریدار هستید یا فروشنده ممکن است اندکی تفاوت داشته باشد. در صورتی که شما فروشنده برند باشید برای انتقال آن کار خاصی نخواهید داشت و تنها باید پس از توافقات با خریدار مدارک اصلی مربوط به برند مانند ثبت روزنامه، نام، شماره برند و ..... را به خریدار تحویل دهید. اما در صورتی که خریدار برند باشید مراحل انتقال برند اندکی متفاوت است. مراحل نقل و انتقال برند برای خریدار به صورت زیر است:

  • انتخاب نام برند

در اولین گام باید برای برندی که قرار است بخرید نامی انتخاب کنید. انتخاب نام به عهده خود شماست چرا که انتخاب نام برند دارای قوانین خاصی بوده و نامی که شما انتخاب می‌کنید باید در بردارنده تمام فعالیت انجام گرفته در کسب و کارتان باشد.

  • گرفتن استعلام

اگر آگهی فروش برندی را پیدا کرده اید ابتدا باید از اداره ثبت استعلام آن را بگیرید. سپس شماره فروشنده برند را از اداره ثبت گرفته و با او تماس حاصل فرمایید.

  • بررسی اطلاعات مربوط به برند

امروزه بیشتر نقل و انتقال ها و بررسی اطلاعات مربوط به برند از طریق تماس تلفنی یا به صورت آنلاین انجام می‌شود اما برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می‌شود که با صاحب برند ملاقات و دیدار حضوری داشته باشید. در این ملاقات اطلاعات مربوط به برند مانند طبقات آن را مورد بررسی قرار دهید.

  • توافق بر سر هزینه برند

پس از انتخاب برند باید میزان مبلغی که قرار است در ازای آن بپردازید مشخص شود. بهتر است ابتدا پیشنهاد فروشنده را بشنوید و سپس پیشنهاد خود را مطرح کنید. در نهایت سر قیمت انتقال برند با هم به توافق برسید.

  • انتقال در دفترخانه

پس از توافقات اولیه جهت انتقال برند به دفترخانه مراجعه کنید و مراحل انتقال را به صورت رسمی انجام دهید.

  • چاپ تغییرات در روزنامه

پس از ثبت در دفترخانه در نهایت تغییرات مربوط به مالکیت برند را در روزنامه چاپ کنید.

انتقال برند به شخص حقیقی

نقل و انتقال برند به شخص حقیقی و حقوقی به دو صورت قهری و با اراده طرفین صورت می‌گیرد. در روش قهری زمانی است که فرد در این نقل و انتقال اراده ای ندارد. به عبارتی زمانی که فردی فوت می‌کند و مالکیت برند به ورثه او منتقل می‌شود‌.

در روش دوم فردی با اراده و اختیار خود مالکیت برند خود را در قبال دریافت مبلغی به فرد دیگری واگذار می‌کند.

قرارداد انتقال علامت تجاری چیست؟

منظور از این قرارداد توافقنامه ای است که مطابق آن صاحب علامت تجاری تمام حقوق کلی و جزئی مربوط به علامت را به مالک بعدی منتقل می‌کند. نقل و انتقال علامت تجاری در هر کشور از جمله کشور ایران دارای قوانین خاصی است که از جمله قوانین آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اطمینان از به ثبت رسیدن قانونی علامت تجاری و برند

  • ارائه مدارکی مبنی بر هویت و نوع فعالیت اشخاص حقوقی
  • توجه به تاریخ اعتبار علامت تجاری
  • عدم تغییر طبقه و نوع کالا پس از نقل و انتقال

منظور از انتقال مالکیت معنوی برند چیست؟

به طور کلی حقوق ناشی از مالکیت هر چیزی از جمله برند به دو نوع مادی و معنوی تقسیم بندی می‌شود. حقوق مادی برند شامل منافع مالی است که در ازای فروش آن به دست می‌آید اما مالکیت معنوی در واقع حقوقی را به پدیدآورندگان آثار یا صاحب برند می‌دهد که بر اساس آن مالک به صورت انحصاری حق بهره برداری اقتصادی از اثر خود را دارد.

پدید آورنده اثر یا صاحب برند می‌تواند به صورت شخصی از آن استفاده کند یا مالکیت آن را به شخص دیگری واگذار کند. بنابراین با انتقال مالکیت معنوی برند صاحب برند اجازه بهره برداری، درآمدزایی، چاپ در روزنامه و ..... را به مالک جدید می‌دهد.

نقل و انتقال برند در کجا صورت می‌گیرد؟

سوال بسیاری از متقاضیان خرید برند این است که نقل و انتقال نهایی برند در کجا صورت می‌گیرد؟ همان گونه که اشاره کرد برای نقل و انتقال برند بهتر است که به دفترخانه مراجعه کنید. انتقال برند در دفترخانه یکی از ایمن ترین راه ها برای انتقال برند است چرا که مراحل نقل و انتقال به صورت قانونی در این مکان به ثبت می‌رسد. هم چنین شما می‌توانید نمونه وکالت انتقال برند را در دفترخانه ببینید. جهت نقل و انتقال برند بهتر است مدارک مربوطه را شامل کارت احراز هویت، سند صلح نامه صادر شده، روزنامه رسمی منتشر شده و ..... توسط طرفین به دفترخانه اسناد رسمی برده شود.

مالیات انتقال برند

یکی از مهم ترین دغدغه های متقاضیان انتقال برند مسئله مالیات است. بنابراین لازم به ذکر است که انتقال برند هیچ گونه مالیاتی را در پی ندارد و هزینه هایی که طی پروسه انتقال باید پرداخت کنید به مالیات مربوط نمی‌شود.

 با توجه به این که در شرکت های تجاری و سهامی خاص برای انتقال سرمایه باید مالیات پرداخت شود ممکن است این تصور ایجاد شود که انتقال برند نیز ملزم به پرداخت مالیات است. طبق قانون ثبت اختراعات، طرح صنعتی و ثبت علائم تجاری انتقال برند ملزم به پرداخت هیچ گونه مالیاتی نیست.

انتقال برند آرایشی چگونه است؟

با توجه به این که بیزینس مربوط به آرایش به یکی از پردرآمدترین مشاغل تبدیل شده است این روزها افراد زیادی به دنبال خرید برند آرایشی هستند. با انتقال برند آرایشی می‌توانید بیزینس خود را در مدت زمان کوتاهی به سود بالایی برسانید.

توجه داشته باشید برای انتقال برند آرایشی باید شرایط و قوانینی مربوط به آن را مطالعه و رعایت کنید.

درخواست مشاوره