پشتیبانی آنلاین : 09357100044 (واتساپ - ایتا - تلگرام) تماس : 02125917699
ثبت شرکت, مقالات

ورشکستگی شرکت سهامی خاص

ورشکستگی شرکت سهامی خاص

در پس تاسیس هر شرکت تجاری ای فارغ از نوع (شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت سهامی عام و تعاونی تولید و مصرف) و زمینه فعالیت آن (فعالیت های بازرگانی، کشاورزی، تولیدی، صنعتی، پیمانکاری و یا …) هزاران امید نهفته است که این موضوع می تواند با مشکلاتی در نهایت به اعلام ورشکستگی شرکت سهامی خاص منجر شود. عموم افرادی که برای ثبت شرکت سهامی خاص اقدام می کنند، با امید کسب موفقیت های بزرگ اقتصادی و تجاری پا در میدان رقابت نهاده و به دنبال کارآفرینی و درآمدهای دلاری هستند.

اما نباید و نمی توان فراموش کرد که بازار تجارت همواره با فراز و نشیب های بسیاری همراه بوده و ذره ای تعلل و یا اشتباه می تواند خسارت های جبران ناپذیری را رقم بزند. بزرگترین خسارتی که یک شرکت می تواند متحمل آن شود، ورشکستگی می باشد. اما ورشکستگی چیست؟ پایدار ثبت در این نوشته ضمن ارائه تعریف درستی از ورشکستگی قصد دارد بصورت اختصاصی به ورشکستگی شرکت سهامی خاص بپردازد و به سوالاتی از قبیل شرایط اعلام ورشکستگی شرکت سهامی خاص، انواع ورشکستگی شرکت سهامی خاص، قوانین ورشکستگی شرکت سهامی خاص و … پاسخ دهد؛ همراه ما باشید.

ورشکستگی، پایانی تلخ برای شرکت ها!

ورشکستگی چیست؟ سوالی که برای آن می توان هزاران جواب یافت اما همه جواب ها را در این سه کلمه خلاصه کرد : یک پایان تلخ. در بیانی ملموس تر می توان اینگونه نوشت که ورشکستگی در بازار تجارت بدین معناست که یک شرکت تجاری و یا یک شخص تاجر از پس تعهدات مالی خود برنیامده و نمی تواند پاسخگوی نیاز مالی و یا بندهای مختلف قرارداد خود با مشتریان و طلبکاران باشد.

در صورتی که شرکت ها و یا اشخاص با این وضعیت رو به رو شوند، اعلام ورشکستگی کرده و با عواقب اعلام ورشکستگی شرکت و یا حتی در مواردی با مزایای اعلام ورشکستگی رو به رو می شوند. این پاسخ را می توان یک پاسخ عمومی برای پرسش ورشکستگی چیست؟ دانست. حال با پایدار ثبت همراه بوده تا به صورت اختصاصی ورشکستگی شرکت سهامی خاص را بررسی کنیم و بدانیم شرایط اعلام ورشکستگی شرکت سهامی خاص چیست؟

در صورتی که شرکت شما هنوز قصد دارد به روال عادی خود ادامه دهید، می توانید برای تمدید شرکت سهامی خاص اقدام کنید که روال آن در مقالات دیگر به صورت کامل توضیخ داده شده است.

شرکت سهامی خاص چیست؟

شرکت سهامی خاص به شرکتی گفته می‌شود که سرمایه آن توسط یک یا چند نفر، مالکان خاص تامین می‌شود. در چنین شرکت‌هایی، مالکان، حقوق و مسئولیت محدودی دارند، یعنی برای بدهی‌ها و خسارات ناشی از عملکرد شرکت، تنها به مبلغ معینی که به عنوان سرمایه در شرکت قرار داده‌اند اکتفا می‌کنند و سرمایه خود و از دارایی‌های شخصی آن‌ها از دامنه این مسئولیت‌ها بی‌تأثیر است.

یکی از ویژگی‌های مهم شرکت‌های سهامی خاص، قابلیت انتقال و معامله سهام به شمار می‌رود. اعضای شرکت علاوه بر تأمین سرمایه، با خرید و فروش سهام، تأثیر بسیاری بر سرمایه‌گذاری و عملکرد شرکت دارند. همچنین، برخلاف شرکت‌هایی که به صورت فردی تأسیس شده‌اند، در شرکت سهامی خاص می‌توان از طریق افزایش سرمایه با اضافه کردن سرمایه‌دار، رشد و توسعه شرکت را بالا برد.

شرکت سهامی خاص می‌تواند با توجه به اندازه، شکل و نوع فعالیتی که دارد، به عنوان یک شرکت محدود یا بزرگ در زمینه‌های مختلف اقتصادی فعال باشد. به عنوان مثال، شرکت‌های فناوری، صنعتی، خدماتی، مالی، کشاورزی، بازرگانی و غیره، می‌توانند به شکل سهامی خاص تأسیس شوند. ثبت شرکت سهامی خاص می تواند مزیت هایی مانند شرکت در مناقصه ها و مزایده ها را به همراه داشته باشد.

در کشورهایی مانند ایران، شرکت‌های سهامی خاص عموماً جزء شرکت‌های پایه‌ای اقتصاد در نظر گرفته می‌شوند. همچنین باید گفت به دلیل اینکه مالکان ارتباط و همکاری مستقیم با مدیران شرکت دارند در تأمین نیازهای مالی شرکت، دارای نقش مهمی هستند.

ورشکستگی شرکت سهامی خاص

اعلام ورشکستگی شرکت سهامی خاص

ثبت شرکت سهامی خاص دست کم با سه نفر و با حداقل سرمایه مشخص شده در قانون تجارت صورت می گیرد. هیئت مدیره این نوع شرکت برای دو سال مالیاتی و بازرسان (شامل اصلی و علی البدل) آن برای یک سال مالیاتی منتصب می شوند و انتصاب مجدد آن ها در جلسات سالانه ای که با حضور همه اعضا برگذار می شود، صورت می گیرد. همچنین هنگام تمدید شرکت سهامی خاص نیز می توان به تمدید این سمت ها پرداخت و یا اشخاص جدیدی را به عنوان جایگزین معرفی کرد.

اما در تعریف ورشکستگی شرکت سهامی خاص می توان اینگونه نوشت که چنانچه در حداقل سرمایه تعیین شده توسط قانون تجارت، کم و کاستی رخ دهد؛ تمامی اعضا موظفند در یک سال مالیاتی این کم و کاست را جبران کنند؛ در صورتی که این اتفاق صورت نگیرد، هیئت مدیره موظف است تمامی فعالیت ها را متوقف کرده و اعلام ورشکستگی شرکت سهامی خاص را همراه با مدارک مورد نیاز برای اعلام ورشکستگی و نمونه دادخواست ورشکستگی شرکت سهامی خاص به دادگاه ارائه دهد. در نظر داشته باشید که ورشکستگی شرکت سهامی خاص انواع مختلفی داشته و می تواند به انحلال شرکت نیز منجر شود.

انواع ورشکستگی شرکت سهامی خاص

همانطور که در متون بالا اشاره شد برای ورشکستگی شرکت سهامی خاص انواع مختلفی تعریف شده است که عبارتند از :

  1. ورشکستگی عادی: ورشکستگی شرکت سهامی خاص در نتیجه نوسانات بازار رخ داده و عموما نیز با توافق هایی میان شرکت و طلبکاران قابل حل می باشد. اگرچه در مواردی انحلال شرکت سهامی خاص را نیز به دنبال دارد.
  2. ورشکستگی به تقصیر: در این نوع از سری انواع ورشکستگی شرکت سهامی خاص، ورشکستگی در نتیجه تصمیمات اشتباه و رویاهای بدون پشتوانه مدیران این شرکت رخ داده است. در صورتی که مدارک مورد نیاز برای اعلام ورشکستگی به دادگاه ارائه شده و گناهکار بودن فرد اثبات شود، فرد و یا افراد خاطی به 6 ماه الی 2 سال حبس محکوم خواهند شد.
  3. ورشکستگی به تقلب: همانطور که از نام این نوع ورشکستگی شرکت سهامی خاص پیداست، مدیران و یا سهامداران به دنبال بهره برداری سو از مزایای اعلام ورشکستگی سرمایه های شرکت را پنهان کرده و یا به نوعی آن را از بین می برند. در صورتی که به دادگاه اثبات شود که فرد یا افرادی اعلام ورشکستگی شرکت سهامی خاص را به تقلب انجام داده اند، اعضای متخلف به 2 الی 5 سال حبس محکوم خواهند شد.

انواع ورشکستگی شرکت سهامی خاص

اعلام ورشکستگی شرکت سهامی خاص توسط چه کسانی صورت می گیرد؟

در صورتی که شرایط اعلام ورشکستگی وجود داشته باشد، به عنوان مثال شرکت توانایی لازم را جهت پرداخت بدهی های خود نداشته باشد و یا مدت زمان انقضا آن فرا رسیده و تصمیمی مبنی بر تمدید شرکت سهامی خاص صورت نگرفته باشد، مدیران شرکت می توانند با ارائه مدارک مورد نیاز برای اعلام ورشکسته شدن شرکتها و نمونه دادخواست ورشکستگی شرکت سهامی خاص اعلام ورشکستگی کنند.

بیشتر بخوانید: مسئولیت سهامدارن در شرکت های سهامی خاص چقدر است؟

طلبکاران شرکت نیز می توانند با مراجعه به دادگاه و ارائه مدارک لازم درخواست خود را مبنی بر ورشکستگی شرکت سهامی خاص اعلام کنند. در کنار این افراد در صورتی که مدیر تصفیه (اگر سرمایه شرکت از حداقل سرمایه تعیین شده در قانون تجارت کمتر باشد، دادگاه فردی را برای بررسی ورشکستگی احتمالی، تحت عنوان مدیر تصفیه به شرکت اعزام خواهد کرد.) ورشستگی شرکت سهامی خاص را تایید کند، دادستان نیز می تواند به اعلام ورشکستگی شرکت بپردازد.

اعلام ورشکستگی در سامانه

پایدار ثبت با نیت آگاهی هرچه بهتر و بیشتر شما از ورشکستگی شرکت سهامی خاص به نگارش این نوشته پرداخت و تمام تلاش خود را به کار برده تا با نهایت شفافیت به پرسش هایی از قبیل ورشکستگی شرکت سهامی خاص چیست؟، انواع ورشکستگی شرکت سهامی خاص، قوانین ورشکستگی شرکت سهامی خاص و … پاسخی کامل و جامع دهد. در صورتی که در نگارش این موضوع با ابهامی رو به رو شده و یا مایل به کسب اطلاعات کامل تری در خصوص ورشکستگی شرکت سهامی خاص می باشید، می توانید با کارشناسان ماهر پایدار ثبت تماس حاصل فرمایید.

از طریق این سامانه می توانید تمامی کارهای مربوط به اعلام ورشکستگی شرکت سهامی خاص را انجام دهید. در طول تمام مدت اجرای این کار کارشناسان ما به صورت آنلاین با شما در ارتباط خواهند بود تا بتوانید با هزینه مناسب، امور ثبتی خود را انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره