پشتیبانی آنلاین : 09357100044 (واتساپ - ایتا - تلگرام) تماس : 02125917699
مقالات ثبت شرکت

افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

پایدار ثبت در این صفحه ضمن تعریف سرمایه شرکت، به طور اختصاصی روش افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص را بررسی کرده و به چالش ها و سوالات مختلف شما در این زمینه از قبیل مواردی نظیر قوانین افزایش سرمایه، دلایل افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص، نحوه ثبت افزایش سرمایه در سامانه ثبت شرکتها و … پاسخ خواهد داد؛ تا پایان همراه ما باشید.

تمامی شرکت های تجاری فارغ از نوع و زمینه فعالیت خود (شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت سهامی عام و همچنین شرکت تعاونی تولید و مصرف)، با یک سرمایه و دارایی اولیه شروع به کار و فعالیت می کنند. اما آیا از تعریف دقیق سرمایه و دارایی شرکت آگاهید؟ از راه های افزایش سرمایه شرکت با خبرید؟ و یا از مزایا و معایب افزایش و کاهش سرمایه اطلاعات دارید؟

هر آنچه باید درباره سرمایه شرکت بدانید!

بعد از انجام تمامی مراحل ثبت شرکت به صورت سهامی خاص یا مسئولیت محدود، یکی از مهمترین راه های کسب سود و درآمد در شرکت های تجاری، سرمایه است. بدون وجود سرمایه عملا ثبت شرکت ممکن نبوده و راهی جهت بهره وری از سود وجود نخواهد داشت. در واقع شرکت های تجاری عموما با سرمایه و دارایی خود قابل تفکیک و شناسایی بوده، بدین صورت که هرچه میزان این دارایی بیشتر باشد، شرکت سندیت بیشتری در بین عموم جامعه خواهد داشت.

این سرمایه پس از تاسیس شرکت با تنظیم اساسنامه و ثبت آن در سایت ثبت افزایش سرمایه و یا سایت ثبت کاهش سرمایه، قابلیت تغییر دارد. اما این تغییر وابسته به شرایط و عوامل گوناگونی می باشد؛ لازم است هیئت مدیره و صاحبان سرمایه پیش از اقدام به هرگونه تغییری شرایط افزایش سرمایه شرکت و یا بالعکس شرایط کاهش سرمایه شرکت را به خوبی مطالعه کنند؛ با پایدار ثبت همراه بوده تا از 0 تا 100 شرایط افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص در قانون تجارت آگاهی یابید.

روش های افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

افزایش دارایی شرکت عموما دلایل مختلفی داشته و به منظورهای متفاوتی صورت می گیرد. این افزایش سرمایه ممکن است به دلیل بهبود زیر ساخت ها، آغاز پروژه های جدید و یا جبرات خسارت های قبلی باشد. در همه این موارد باید آگاه باشید که افزایش سرمایه شرکت حداقل در ابتدا سودی را به ذنبال خود نخواهد داشت بلکه بالعکس به دلیل پرداخت مالیات افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص ممکن است حتی سهامداران مجبور به پرداخت هزینه های مازادی نیز شوند.

برای افزایش سرمایه شرکت می توانید از فرم زیر استفاده کنید.

افزایش سرمایه شرکت

1 مرحله اول : مشخصات شما
2 مرحله دوم : اطلاعات شرکت
3 مرحله سوم : تایید و پرداخت
  • کد تایید به این شماره پیامک خواهد شد.

افزایش سرمایه و روش های آن

افزایش سرمایه در شرکت های سهامی خاص عموما به سه روش مختلف صورت می گیرد؛ این 3 روش عبارتند  از :

  1. افزایش سرمایه از محل سود انباشته : در این روش نقدینگی جدیدی توسط سهامداران وارد شرکت نمی شود. پس از محاسبه درآمد، سود و هزینه ها، سود باقی مانده جهت افزایش سرمایه و یا تامین منابع مالی مورد نیاز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
  2. افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهام ‌داران شرکت : این روش یکی از متداول ترین روش ها جهت افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص است. در این روش اوراق حق تقدم توسط هیئت مدیره به سهام داران فرستاده خواهد شد؛ پس از ارسال تا دو ماه سهامداران فرصت خواهند داشت مبلغی را با عنوان مبلغ اسمی به شرکت واگذار کرده و حق تقدم های خود را به سهام عادی مبدل سازند.
  3. از محل تجدید ارزیابی دارایی ها : در این روش شرکت های سهامی خاص بر روی ترازنامه و صورت های مالی خود عملیات های حسابداری انجام خواهند داد. در واقع در این روش ارزش دارایی هایی همچون ماشین، زمین، تجهیزات و … به روز شده و سرمایه شرکت افزایش می یابد. بنابراین بدون ورود سرمایه و یا تغییر در دارایی سهام داران، سرمایه شرکت افزایش خواهد یافت.

در صورتی که قصد کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص را دارید، می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید یا فرم های زیر را پر کنید و منتظر تماس کارشناسان پایدار ثبت باشید.

کاهش سرمایه شرکت

1 مرحله اول : مشخصات شما
2 مرحله دوم : مشخصات برند
3 مرحله سوم : تکمیل اطلاعات
  • کد تایید به این شماره پیامک خواهد شد.

مزایا و معایب افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

همانطور که در متون بالا نیز اشاره شد، افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص در میزان دارایی سهامداران تغییری ایجاد نکرده و به طور کلی اقلا در ابتدای کار سودی برای سهامداران نخواهد داشت؛ بنابراین لازم است پس از طرح این پیشنهاد در جلسه، هدف از افزایش این سرمایه به خوبی توسط سهامداران ارزیابی شود.

توسعه زیرساخت ها، اقدام به اجرا پروژه های جدید، بهبود ساختارهای اقتصادی شرکت و … را می توان از جمله مزایای پررنگ ثبت افزایش سرمایه معرفی کرد. اما در مواردی افزایش سرمایه شرکت به دنبال کاهش اجباری سرمایه شرکت سهامی خاص صورت می گیرد.

این نوع افزایش سرمایه به دنبال جبران خسارت و در برخی از موارد برای جلوگیری از ورشکستگی شرکت سهامی خاص صورت گرفته و ابدا نمی تواند خبری مسرت بخش برای سهامداران شرکا سهامی خاص باشد. لازم به ذکر است این نوع افزایش سرمایه صرفا در شرکت های سهامی خاص صورت نگرفته و شاهد افزایش سرمایه شرکت با مسئولیت محدود نیز به این سبک و سیاق خواهیم بود.

در مواردی نیز ممکن است افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص جهت تجدد ارزیابی دارایی ها صورت بگیرد (روش سوم از مجموعه روش های افزایش سرمایه در شرکت های سهامی خاص)، در این روش نیز در سال بعد به دلیل استهلاک وارد شده به شرکت، سود شرکت افت قابل توجهی پیدا خواهد کرد که قطعا سهامداران را این موضوع خوشحال نخواهد کرد.

مدارک افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

افزایش سرمایه شرکت و مدارک لازم برای آن!

جهت ثبت افزایش سرمایه لازم است مدارکی به اداره ثبت ارسال شده و همچنین در سایت ثبت افزایش سرمایه نیز بارگذاری شود؛ مدارک ذکر شده جهت افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص در قانون تجارت عبارتند از :

  1. نمونه صورتجلسه افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص که توسط تمامی سهامداران امضا شده است.
  2. لیست تمامی اعضا و سهامداران شرکت به همراه میزان سهام آنان به تفکیک قبل و بعد از افزایش سرمایه شرکت با امضا تمامی آن ها
  3. گزارش بازرس
  4. اساسنامه شرکت سهامی خاص
  5. مشخصات تمامی اعضا به منظور بارگذاری در سایت ثبت افزایش سرمایه شرکت

جمع بندی

تمام تلاش پایدار ثبت در زمینه تهیه و نگارش این مطلب بر این بود تا 0 تا 100 افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص برای شما به طور کامل شرح داده شده و ضمن معرفی سرمایه شرکت به سوالاتی از قبیل روش های افزایش سرمایه، نمونه آگهی افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص، نحوه ثبت افزایش سرمایه در سامانه ثبت شرکتها و … پاسخ داده شود. ممنون که تا پایان این صفحه همراه با پایدار ثبت بودید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره