پشتیبانی آنلاین : 09357100044 (واتساپ - ایتا - تلگرام) تماس : 02125917699
مقالات ثبت شرکت

ثبت موسسه حقوقی

ثبت موسسه حقوقی

از جمله دغدغه بسیاری از افرادی که قصد دارند به فعالیت های تجاری، بازرگانی بپردازند ثبت موسسه حقوقی است. ما در این نوشتار درصدد هستیم شما را با مراحل ثبت موسسه حقوقی آشنا کنیم و اطلاعاتی را در خصوص شرایط تاسیس موسسه حقوقی، شرایط ثبت موسسه حقوقی بدون پروانه وکالت و… در اختیار شما کاربران عزیز قرار دهیم. اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که تمایل دارید موسسه حقوقی خود را ثبت کنید ما را تا پایان این نوشتار همراهی کنید. قبل از آن که به مراحل ثبت موسسه حقوقی بپردازیم بهتر است تعریفی از موسسه حقوقی داشته باشیم.

موسسه حقوقی چیست؟

همان طور که در جریان هستید موسسات حقوقی در زمینه قانونی، مشاوره های لازم را به افراد می دهند. بنابراین باید فرآیند ثبت و راه اندازی این گونه موسسه ها زیر نظر کانون وکلای دادگستری و اداره ثبت انجام شود. اگر بخواهیم تعریفی کامل تر از موسسه حقوقی داشته باشیم این موسسات زیر مجموعه موسسات غیر تجاری هستند و هدف از تشکیل چنین موسساتی انجام امور غیر تجاری از جمله امور علمی و خیریه می باشد. ارائه خدمات این چنینی تنها با کمک یک شخصیت حقوقی امکان پذیر است. موسسات تجاری را می توان به دو قسمت تقسیم کرد که در ادامه در ارتباط با هر دو قسمت اطلاعاتی را در اختیار شما کاربران عزیز قرار می دهیم.

انواه موسسه حقوقی کدامند

  • موسسات غیر انتفاعی

این دسته از موسسات در زمان تاسیس به فکر منفعت و سود خود نیستند. برای نمونه کلیه فعالیت های تجاری اعم از انجمن های اسلامی، علمی، تخصصی، موسسات خیریه، صندوق های قرض الحسنه و… را شامل می شود و موسس این گونه موسسات درخواست خود را ثبت می نمایند. درخواست آن ها توسط اداره ثبت شرکت ها و اداره کل نیروی انتظامی مورد بررسی قرار می گیرد که بعد از موافقت آن ها موسس باید اقدامات لازم را انجام دهد.

  • موسسات انتفاعی

همان طور که از نام این موسسات مشخص است به منظور رسیدن به سود و منافع مالی تاسیس شده اند برای نمونه می توان آموزشگاه های علمی، فنی، کلاس های زبان، مدارس غیر دولتی، خدمات شهری را می توان جزء موسسات انتفاعی دانست و افرادی که آن را تاسیس می کنند باید بعد از ثبت موسسه مجوزهای لازم را دریافت نمایند.


ثبت موسسه غیرانتفاعی چه مراحلی دارد؟


شرایط ثبت موسسه حقوقی

موسسه حقوقی شخصیتی حقوقی دارد که توسط چند وکیل مشاوره های لازم را در خصوص امور حقوقی مطابق با مقرارت قانونی اداره می شود. اعضای موسسه باید شرایط خاصی را که در ادامه به آن ها می پردازیم داشته باشند:

الف) پروانه وکالت آن ها به صورت مداوم تمدید شود.

ب) عدم سابقه محکومیت کیفری و محکومیت انتظامی

ج) عدم اشتهار به فساد و اعمال منافی با شغل و شئونات یک وکیل

د) وکیلی که در موسسه کار می کند باید تنها در یک موسسه فعالیت کند و همچنین دفتر وکالت شخصی نداشته باشد.

از دیگر شرایط تاسیس موسسه حقوقی می توان موارد زیر را نام برد:

  • تعداد اعضا موسسه حداقل 2 نفر است.
  • میزان سرمایه نقدی 1000000 ریال می باشد.

در موسسه ی حقوقی حداقل یک نفر از وکلای موسس باید دارای بیش از ده سال سابقه وکالت دادگستری باشند. موسسه حقوقی موظف است که اساسنامه خود را بعد از ثبت و تایید از کانون وکلا در اداره ثبت شرکت ها نیز به ثبت برساند. در اساسنامه باید نام موسسه حقوقی و اعضا موسسه و همچنین مشخصات کامل و اقامتگاه قانونی آنان درج شود و در صورت هرگونه تغییر در اساسنامه باید با تایید کانون انجام شود و در آن جا ثبت شده و تاییدیه را به اداره ثبت شرکت ها ارسال شود. موسسه باید بعد از گذشت یک ماه از تاریخ انتشار آگهی نسخه ای از آگهی را به کانون وکلا تقدیم کند.

مراحل ثبت و تاسیس موسسه حقوقی

مراحل تاسیس موسسه حقوقی

برای ثبت موسسه حقوقی به دو وکیل نیاز است که یکی از وکلای موسس حداقل ۱۰ سال سابقه وکالت داشته باشد.

از مراحل تاسیس و ثبت موسسه حقوقی ارائه مدارک زیر است:

  • دو نسخه از اساسنامه شرکت
  • دو نسخه از شرکت نامه
  • دو نسخه از صورت جلسه
  • ارائه مدارک شناسایی اعم از شناسنامه و کارت ملی به همراه یک نسخه کپی از آن
  • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه و هرگونه جرایم کیفری
  • ضمیمه کردن قرارنامه به متن صورتجلسه
  • ارائه نسخه اصلی وکالتنامه
  • ارائه فیش پرداختی ۴۰،۰۰۰ ریال برای هزینه‌های متفرقه

مراحل ثبت موسسه حقوقی

درگام اول باید دو نفر را به عنوان هیئت مدیره موسسه اعلام کنید تا بتوانید پروانه تاسیس را از قوه قضاییه دریافت نمایید. توجه داشته باشید که برای تمدید ثبت موسسه حقوقی باید مجددا به قوه قضاییه مراجعه کنید. درگام دوم اسمی مناسب برای موسسه حقوقی خود انتخاب کنید. حتما در ابتدای نام مورد نظر کلمه “موسسه” باید درج شود بهتر است از انتخاب اسامی لاتین و بیگانه اجتناب کنید.

درگام سوم باید اساسنامه – موسسه حقوقی را تنظیم کنید و در آن تمامی مشخصات و محدوده فعالیت های موسسه حقوقی را شرح دهید. توجه داشته باشید در این اساسنامه باید نام موسسه حقوقی و نام اعضای موسس و مشخصات آن ها به همراه اقامتگاه قانونی آنها درج شود. این اساسنامه باید توسط کانون وکلای دادگستری تایید شود که در صورت تایید باید مدارک تنظیم و امضاء شده را به اداره ثبت شرکت ها ارجاع دهید. پس از دریافت اگهی تاسیس ظرف ۱۴ روز کاری در روزنامه رسمی، شما می‌توانید موسسه حقوقی خود را تاسیس کنید.


بیشتر بخوانید: بهترین موسسه ثبتی در تهران


شرایط ثبت و تاسیس موسسه حقوقی بدون پروانه وکالت

توجه داشته باشید که ثبت موسسه حقوقی بدون پروانه وکالت امکان پذیر نمی باشد. همان طور که در سطرهای بالا اشاره کردیم یکی از مدارک مورد نیاز برای ثبت این گونه موسسات ارائه پروانه وکالت است.

مزایای ثبت موسسه حقوقی

ثبت موسسه حقوقی

  • در صورت ثبت موسسه حقوقی، قرارداد مابین شرکا رسمیت پیدا می کند.
  • ثبت موسسه حقوقی از این جهت برای موسسه اهمیت دارد که معامله کنندگان با شرکت که بدون مراجعه به موسسه نمی توانند ممالات را بدون آگاه کردن موسسه انجام دهند.

هزینه ثبت موسسه حقوقی

در صورتی که قصد راه اندازی موسسه حقوقی خود را دارید بهتر است که بدانید برای طی مراحل ثبت موسسه حقوقی باید هزینه های مختلفی را پرداخت کنید. با توجه با تغییر تعرفه ها هزینه های ثبت شرکت نیز به صورت سالانه تغییر می کند به همین دلیل توصیه می شود در زمان افتتاح شرکت در سامانه ثبت موسسه حقوقی آخرین تعرفه ها را مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن لیست هزینه های ثبت شرکت را مدیریت کنید.

سخن پایانی

ثبت موسسه حقوقی باید مطابق با اصوال  و ضوابط خاصی انجام شود. شما می توانید برای تسریع در روند ثبت موسسه حقوقی از خدماتی که در سایت ثبت موسسه حقوقی برای آگاهی شما قرار گرفته است نهایت استفاده را ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره