پشتیبانی آنلاین : 09357100044 (واتساپ - ایتا - تلگرام) تماس : 02125917699
ثبت شرکت

ثبت موسسه غیرتجاری و تاسیس موسسه علمی انتفاعی و غیر انتفاعی

ثبت موسسه غیرتجاری و تاسیس موسسه علمی انتفاعی و غیر انتفاعی

هدف از تشکیل و ثبت موسسه غیرتجاری مذکور در ماده ۵٨۴ قانون تجارت، تمام تشکیلات و موسساتی است که برای مقاصد غیرتجاری مانند: امور علمی یا امور خیریه و امثال آن تشکیل می‌شود اعم از آنکه مؤسسین و تشکیل دهندگان قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند. بنابراین ارائه خدمات علمی و آموزشی و خدمات شهری و ارائه کمک‌های انسانی در قالب شخصیت حقوقی تصور شده بوده و موسسات غیرتجاری با توجه به اهدافشان تقسیم‌بندی می‌شوند. در این مقاله به چم و خم های مربوط به ثبت موسسه غیرتجاری می پردازیم تا به تمامی سوالات شما در زمینه ثبت موسسات غیرتجاری پاسخ دهیم.

تعریف موسسه غیرتجاری

یکی از مفاهیم پرتکرار در کنار مفهوم شرکت، موسسه است. بعضا پیش می‌آید که افراد شرکت و موسسه را بجای هم بکار می‌برند، در صورتی که این کاربرد درست نیست. در این نوشتار به تعریف اینکه موسسه چیست و چه ویژگی‌هایی دارد و در رابطه با ثبت موسسه چه نکاتی را باید مدنظر داشت، می‌پردازیم.

در توضیح مساله موسسه چیست بیان می‌شود موسسه نهادیست که از شخصیت حقوقی برخوردار است و برای انجام اموری که جنبه تجارتی ندارد تشکیل می‌شود. اموری که موسسات به آنها اشتغال دارند شامل امور خیریه و عام المنفعه، امور هنری، آموزشی و فرهنگی و … می‌باشد.

برای ثبت شرکت آنلاین و انواع موسسه تجاری و غیرتجاری و آموزشی می توانید از فرم زیر استفاده نمایید.

ثبت شرکت آنلاین در سامانه پایدار ثبت

قوانین مرتبط با ثبت موسسه غیرتجاری

اما بسیاری از اشخاص تصور می‌کنند که با ثبت موسسه از پرداخت مالیات معاف خواهند در صورتی که بصورت کلی همه موسسات غیرتجارتی که از فعالیت خود کسب سود کنند، مشمول پرداخت مالیات هستند:

اشخاص حقوقی ایرانی غیر تجارتی که به منظور تقسیم سود تاسیس نشده اند در صورتی که دارای فعالیت انتفاعی باشند و در جمع فعالیت های خود سود داشته باشند این سود درآمد مشمول مالیات محسوب و به نرخ ماده ١٣١ قانون مالیاتهای مستقیم مشمول مالیات خواهد بود.

انواع موسسه غیرتجاری در ایران

برای درک بهتر تمامی شرایط و مراحل ثبت موسسه غیرتجاری در ایران بهتر است ابتدا با انواع موسسه آشنایی کاملی داشته باشید. در ادامه انواع آن به صورت کامل توضیح داده خواهد شد.

موسسات غیرانتفاعی: موسساتی که هدف از تشکیل آن‌ها جلب منافع و تقسیم آن بین اعضای خود نباشد را اصطلاحا موسسات غیرانتفاعی نامیده می‌شوند. تمام فعالیت‌های اجتماعی از قبیل انجمن‌های اسلامی و تخصصی و علمی خاص و احزاب و دستجات سیاسی و موسسین آن هنگامیکه درخواست ثبت می‌نمایند توسط اداره ثبت شرکتها مراتب از اداره کل اطلاعات نیروی انتظامی استعلام می‌شود و پس از وصول پاسخ مثبت نسبت به ثبت اقدام می‌گردد.

موسسات انتفاعی: موسساتی که مقصود از تشکیل آن ممکن است جلب منافع مادی و تقسیم منافع مزبور بین اعضای خود یا غیر باشد. اینگونه موسسات، موسسات غیرتجاری یا انتفاعی نامیده می‌شوند بنابراین فعالیت‌هایی از قبیل آموزشگاه‌های علمی و فنی و کلاس‌های زبان و مدارس غیرانتفاعی و موسسات گاز رسانی یا ارائه خدمات شهری مانند نظافت و فضای سبز و موارد دیگر در زمینه‌های فوق در قالب موسسات غیرتجاری ممکن می‌باشد و موسسین باید پس از به ثبت رساندن موسسه نسبت به اخذ مجوز فعالیت اقدام نمایند.

بطور کلی تمامی انواع موسسات، غیرتجاری می باشند. به این معنی که هرگونه فعالیت تجاری در قالب موسسات، غیرمجاز و حتی غیرقانونی است. براساس بند ۲ اساسنامه موسسات که شرح فعالیت موسسه قید گردیده به هیچ وجه نمی‌توان از فعالیت‌هایی نام برد که بصورت مستقیم یا غیرمستقیم جزو فعالیت‌های تجاری باشند.
اگر بخواهیم در چند کلمه فعالیت موسسات را خلاصه نماییم باید گفت که موسسات غیرتجاری می توانند خدمات و مشاوره ارائه نمایند، انواع فعالیت‌های خدماتی و مشاوره‌ای در قالب موسسات غیرتجاری قابل انجام است و می‌توان در اساسنامه آن‌ها را قید نمود.

ثبت موسسه

نام موسسه غیرتجاری

وجه تشابه همه موسسات غیرتجاری در غیرتجاری بودن آن‌ها می‌باشد و در ادامه‌ی نام مؤسسات کلمه «غیرتجاری» باید قید شود.

تعداد شرکا برای ثبت موسسه غیرتجاری

حداقل تعداد شرکا برای ثبت موسسه غیرتجاری ۲ نفر می‌باشد که این تعداد قابل افزایش است و باید هر دو نفر آن‌ها بالای ۱۸ سال سن داشته باشند.

میزان سرمایه برای ثبت موسسه غیرتجاری

حداقل سرمایه برای ثبت موسسه غیرتجاری ۱۰۰۰۰۰ تومان است، اما میزان سرمایه به هر مقدار که موسسین قصد دارند می‌تواند باشد و مانند شرکتهای با مسئولیت محدود، مؤسسات نیز برای ثبت سرمایه خود نیاز به واریز به حساب خاصی ندارند و اقرار مدیرعامل به دریافت مبلغ سرمایه برای به ثبت رسیدن آن کافی است.

مدارک ثبت موسسه غیرتجاری

دو نسخه تقاضانامه از ثبت موسسه از اداره ثبت شرکتها، اخذ و تکمیل و امضا توسط شرکا.

تنظیم اساسنامه حداقل در ٢ جلد و امضای ذیل تمام صفحات توسط همه‌ی شرکا.

تنظیم صورت‌جلسه مجمع موسسین حداقل در ٢ نسخه.

فتوکپی صفحه اول شناسنامه و کارت ملی شرکا.

اخذ مجوز در رابطه با موضوع موسسه در صورت لزوم.

چه موسساتی از پرداخت مالیات معافند؟

 درآمد حاصل از تعلیم و تربیت مدارس غیر انتفاعی اعم از ابتدایی، راهنمایی، متوسطه، فنی و حرفه‌ای، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد دارای مجوز از سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی‌ غیر انتفاعی و مهدهای کودک در مناطق کمتر توسعه یافته و روستاها و درآمد موسسات نگهداری معلولین ذهنی و حرکتی بابت نگهداری اشخاص مذکور که حسب مورد دارای پروانه فعالیت از مراجع ذیربط‌ هستند همچنین درآمد باشگاه‌­ها و موسسات ورزشی دارای مجوز از سازمان تربیت بدنی حاصل از فعالیت­‌های منحصرا ورزشی از پرداخت مالیات معاف‌ است.

در پایان مقاله ای که تمامی مراحل ثبت موسسه غیرتجاری را برای شما بیان کرد، بهتر است بیان کنیم که ثبت پایدار در تمامی مراحل ثبتی در کنار شما بوده و شما را با مشاوره تلفنی رایگان، کمک می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره