پشتیبانی آنلاین : 09357100044 (واتساپ - ایتا - تلگرام) تماس : 02125917699
مقالات

اخذ استاندارد ملی

اخذ استاندارد ملی

اخذ استاندارد ملی یکی از متعدد راه هایی است که کیفیت محصول تولیدی و یا خدمات قابل ارائه شما را تضمین کرده و روشی مطمئن برای جلب مشتری به شمار می رود. در واقع شرکت ها و کمپانی های دانش بنیان با دریافت استاندارد ایران می توانند در بستری مطمئن محصولات و خدمات خود را ارائه کرده و مشتری جذب کنند. وجود استاندارد، این اطمینان را به مشتری خواهد داد که هزینه پرداختی معقول است. اما مراحل استاندارد سازی یک محصول چیست؟

آیا تعریف واضح و دقیقی از استاندارد وجود دارد؟ مدارک مورد نیاز برای دریافت استاندارد ملی چیست؟ پروانه استاندارد چیست و چه مزیتی دارد؟ پایدار ثبت در این صفحه 0 تا 100 اطلاعات موجود در زمینه اخذ استاندارد ملی را گرد هم آورده و به نقد و بررسی دقیق آن پرداخته است؛ تا پایان صفحه همراه با پایدار ثبت باشید.

استاندارد کلمه ای با ریشه فرانسوی!

استاندارد کلمه ای فرانسوی بوده که به تدریج و با گذر زمان وارد زبان های مختلف شده است. در تعریفی ملموس می توان این واژه را ویژگی هایی مشخص و از پیش تعیین شده معرفی کرد که حضور آن ها در فرآیند تولید لازم و ضروری است. استاندارد در حوزه های مختلفی کاربرد داشته و معطوف به یک فرآیند خاص نیست.

استاندارد های شرکتی یا کارخانه ای (company standard)، استانداردهای انجمنی یا صنفی (society standard)، استانداردهای ملی یا کشوری (natonal standard)، استانداردهای منطقه‌ای (regional standard) و استانداردهای بین‌المللی (international standard)، طبقه های مختلف استاندارد می باشند و پایدار ثبت در این صفحه طبقه استاندارد ملی را مورد بحث قرار خواهد داد.

استاندارد ملی و تعریف آن!

نشان استاندارد ملی

در یک تعریف جامع استاندارد ملی را می توان مجموعه ای از قوانین، مقررات، روش های آزمون، تعریف ها و … دانست که صرف محصولات تولیدی در آن منطقه یا محصولات واراداتی به آن منطقه مشخص شده اند و عملا بدون پیروی از این قوانین عملا محصول غیرقابل فروش و غیرقانونی تلقی خواهد شد. استاندارد ملی عموما در دو بخش جای می گیرد : 1. استاندارد اجباری 2. استاندارد تشویقی در ادامه هر کدام از این استانداردها بطور کامل شرح داده شده و مدارک مورد نیاز برای دریافت استاندارد ملی بیان خواهد شد.

استاندارد ملی اجباری چیست؟

برخی از استانداردها با عواملی همچون ایمنی، بهداشت، محیط زیست و یا تجارت ارتباط مستقیم داشته و به نوعی تاثیرات آن ها روی این عوامل غیرقابل انکار است. حضور این استانداردها روی محصولات تولیدی و یا محصولات وارداتی در کشور الزامی بوده و قابلیت چشم پوشی ندارد.

***دقت کنید که دریافت استاندارد ملی برای محصولات با استاندارد ایزو متفاوت است و برای درخواست و اخذ ایزو باید راهنمای مربوط به آن را که برای فرآیند های کسب و کار است، مشاهده کنید.

استاندارد ملی تشویقی

استاندارد ملی تشویقی چیست؟

برخی از استانداردها هستند که پشت آن ها الزامی برای اجرا وجود ندارد و تولیدکننده بنا به تمایل و توان تولیدی خود تصمیم به اجرا آن ها جهت ارائه محصولی با حداکثر راندمان کاری خواهد گرفت. اگر بخواهیم تعداد از استانداردهای ملی تشویقی را نام ببریم؛ می توانیم استاندارد ملی ایران (INSO)، آمریکا (ANSI)، آلمان (DIN)، چین (GB) و … را در این دسته بندی بگنجانیم. از مزایای استاندارد تشویقی می توان حرکت کشور به سمت توسعه و رونق را نام برد.

معرفی سازمان ملی استاندارد 

همانطور که در تعریف استاندارد اشاره شد؛ پشت عنوان و یا علامت استاندارد درج شده روی یک محصول، مجموعه ای از قوانین نهفته است. اما پررنگ ترین سوالی که ممکن است ذهن ها را به خود مشغول سازد، این موضوع است که چه کسی تعیین کننده این قوانین مهم و خاص خواهد بود؟ نظارت بر این قوانین را چه کسی برعهده دارد؟ و یا از همه مهم تر اجرا این قوانین توسط چه گروهی کنترل خواهد شد؟

تمامی کشورها من جمله ایران، سازمانی با نام سازمان ملی استاندارد دارند. این سازمان بطور کلی ضمن اینکه قوانین و مقررات استاندارد را تدوین می کند؛ کنترل اجرا و نظارت بر قوانین را نیز عهده دار می باشد. در حال حاضر در کشور بیش از 26000 استاندارد ملی تعریف شده است.

مراحل استاندارد سازی یک محصول

مراحل استاندارد سازی محصول

جهت اخذ استاندارد ملی برای یک محصول لازم است مراحلی طی شود؛ این مراحل به شرح زیر است :

  1. در ابتدا لازم است فرم های مربوط به اخذ استاندارد ایران به صورت کامل و صحیح پر شود. فرم های ذکر شده از طرف اداره استاندارد در اختیار سازمان متقاضی اخذ استاندارد ملی قرار خواهد گرفت. این فرم ها شامل اطلاعات عمومی و تخصصی مختلفی در مورد عواملی همچون محصولات، خدمات و مجوزهای سازمان متقاضی خواهد بود.
  2. در مرحله بعد لازم است تعیین فردی به عنوان مسئول کنترل کیفیت صورت گیرد. فرد انتخابی لازم است مطابق با شرایط احراز تعیین ‌شده از طرف اداره استاندارد باشد. پس از مشخص شدن مسئول کنترل کیفیت، لازم است مشخصات عمومی فرد به همراه مدارک مربوطه به اداره استاندارد ارسال شود.
  3. دریافت مجوزهای قانونی فراموش نشود. آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و آخرین تغییرات مربوط به آن، مجوز فعالیت شرکت و یا تصویر پروانه معتبر تأسیس شرکت، مدارک مبنی بر وجود کد ملی (ایران کد) از وزارت بازرگانی برای شرکت و … تعدادی از مجوزهایی است که باید به اداره استاندارد ارائه شود.
  4. مستند سازی استاندارد ملی چهارمین مرحله از مجموعه مراحل استاندارد سازی یک محصول می باشد. در این مرحله سازمان تدوین، مستندات و فرم‌ های لازم جهت استانداردسازی یک یا چند محصول و خدمات را با توجه به الزامات استاندارد ملی تدوین خواهد نمود.

تاکید این مرحله در واقع بر اجرای فرآیند تحقق محصولات و خدمات و نحوه کنترل و نظارت برآن ها است. در این مرحله می توان از استاندارد ایزو 9001 نیز کمک گرفت؛ در صورتی که شرکت موفق به کسب این گواهی شده باشد باید تصویر گواهینامه ایزو 9001 معتبر با اعتبار تاریخی لازم، از مراجع ملی و بین المللی به اداره استاندارد ارسال شود.

  1. پس از مستند سازی استاندارد ملی، لازم است، مستندات مربوط به آزمون محصول یا خدمات نیز به اداره استاندارد ارائه شود. در واقع این مرحله نشان خواهد داد شرکت از آزمایشگاه تخصصی جهت تست محصول برخوردار بوده و یا با یک آزمایشگاه تخصصی قراردادی یک ساله دارد.
  2. مستندات مربوطه در این مرحله به اجرا در خواهند آمد. بدین گونه که مستنداتی نظیر فرم ‌های بازرسی و کنترل کیفیت، ثبت نتایج آزمایش محصول یا خدمات، کالیبراسیون تجهیزات اندازه‌گیری، نظرسنجی از مشتریان، رسیدگی به شکایت مشتری و … در این مرحله صورت خواهد گرفت.
  3. و در آخر ارزیابی محصول و خدمات صورت خواهد گرفت.

مدارک لازم جهت صدور پروانه استاندارد

پس از آشنایی با مراحل اخذ استاندارد ملی، لازم است با مدارک لازم جهت صدور پروانه استاندارد نیز آشنا شوید. این مدارک عبارتند از :

  1. فرمی مبتنی بر درخواست اخذ استاندارد ایران که توسط مدیرعامل تکمیل شده و به امضا او رسیده است. ایمیل و شماره همراه ذکر شده در فرم الزامیست که به نام مدیرعامل شرکت باشد.
  2. جواز تاسیس یا پروانه بهره ‌برداری یا پروانه كسب شركت، واحد يا كارگاه توليدی باید به صورت کپی برابر با اصل به اداره استاندارد ارائه شود.
  3. آگهی ثبت شرکت و آخرین آگهی ثبت تغييرات شركت در روزنامه رسم باید جز مدارک ارائه شده به اداره باشد.
  4. تصویر کارت ملی و شناسنامه مدیر عامل از دیگر مدارکی است که حضور آن الزامیست.
  5. تکمیل فرم علامت تجاری شرکت و تصویر آگهی رسمی ثبت علامت تجاری در روزنامه رسمی
  6. پرسشنامه فنی محصول تولیدی
  7. تمامی اطلاعاتی که آزمایشگاه تخصصی در خصوص محصول در اختیار شما قرار داده است.
  8. گواهی نامه معتبری که تایید مسئول کنترل کیفیت مبنی بر استانداردهای محصول تولیدی را در بر دارد.
  9. مدارک مبنی بر اخذ ایران کد باید به اداره ارسال شود.
  10. و در نهایت تصویر فیش واریزی سامانه را می توان آخرین مدرکی نام برد که حضور آن ضروری است.

صدور پروانه استانداردسازی

هزینه دریافت علامت استاندارد

هزینه دریافت علامت استاندارد به عوامل مختلفی وابسته بوده و نرخ ثابت و مشخصی ندارد. اما به طور کلی می توان گفت مستندسازی سیستم، تجهیز آزمایشگاه و یا قرارداد با آزمایشگاه تخصصی، کالیبراسیون، نیروها و کارمندان شرکت، آموزش، انجام آزمون، نمونه برداری، اخذ شناسه کالا یا ایران کد، کارمزد صدور پروانه، خرید نمونه و … هرکدام به صورت جداگانه هزینه ای را در بر دارد.

پایدار ثبت، مشاوری مطمئن برای اخذ استاندارد ملی

مجموعه پایدار ثبت به عنوان اولین سامانه رسمی در کشور تمامی خدمات ثبتی من جمله ثبت برند، پروانه استاندارد تشویقی، ثبت شرکت، اخذ کارت بازرگانی و ایزو و … را به صورت کاملا آنلاین برای شما انجام خواهد داد. این مجموعه از متخصصین حقوقی مختلفی تشکیل شده که هرکدام به نوبه خود در حوزه خاصی تخصص داشته و مهارت بالایی دارند.

مشاوره اخذ استاندارد ملی نیز توسط متخصصین فعال در مجموعه انجام خواهد شد. این مشاوره، آنلاین انجام شده و به تمامی سوالات شما به صورت کاملا دقیق پاسخ داده خواهد شد. برای دریافت مشاوره اخذ استاندارد ملی تنها کافیست با شماره تلفن 25917699-021 تماس گرفته و یا فرم مربوط به مشاوره را در وبسایت پایدار ثبت پر فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره