پشتیبانی آنلاین : 09357100044 (واتساپ - ایتا - تلگرام) تماس : 02125917699
دسته‌بندی نشده

ممیزی ایزو چیست؟

ممیزی ایزو چیست؟

منظور از ممیزی ایزو ارزیابی سیستماتیک کلیه امور از جمله مدیریت، تجارت و تولیدات بوده که به وسیله شخص ثالث انجام می‌گیرد. در ممیزی ایزو واردات و صادرات، فعالیت‌ ها و اهداف شما به طور کامل بررسی می‌شوند. این ارزیابی سبب می‌شود تا مدیریت بهتری بر فعالیت های خود داشته باشید و تصمیمات بهتر و عاقلانه تری برای پیشرفت شرکت خود بگیرید. ممیزی ایزو انواع مختلفی دارد که در ادامه مقاله به آن می‌پردازیم. برای آشنایی با ممیزی داخلی و خارجی ایزو و  مزایایی ممیزی ایزو مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

منظور از ممیزی ایزو چیست؟

ممیزی گواهینامه ایزو یعنی بررسی و ارزیابی کلی فعالیت های یک شرکت و مطابقت آن با استانداردهای تعیین شده توسط ایزو‌. هنگامی که یک شرکت گواهینامه ایزو دریافت می‌کند، یعنی کلیه قوانین ایزو را پذیرفته است. مامورین به طور مرتب از کارخانه های دارای گواهینامه ایزو بازدید کرده و عملکرد و فعالیت های آن را مورد ارزیابی قرار می‌دهند. مزیت ممیزی iso، جهت دهی به کلیه امور و اهداف سازمان های مختلف بوده که نتیجه آن گرفتن تصمیمات درست و آگاهانه توسط مدیران شرکت است.

منظور از ممیزی ایزو 9001 چیست؟

ممیزی ایزو 9001

یکی از مهم‌ترین گواهی که مهندسین صنایع برای توسعه کسب و کار و ورود به بازار کار باید دریافت کنند، گواهینامه ایزو است. در این گواهینامه استانداردهای ایزو لازم جهت سیستم مدیریتی، فرایدهای انجام شده در سازمان و محصولات تولید شده وجود دارد. ممیزی ایزو 9001 به عنوان یکی از الزامات هر سازمان و شرکت و کسب و کاری، به سازمان های دارنده این گواهینامه کمک می‌کند تا بدانند فعالیت‌ هایشان چه مقدار به استانداردهای ایزو نزدیک است. پس از انجام این ممیزی مدیران می‌توان سایر ریسک‌های مرتبط با سازمان خود را شناخته و تصمیمات درست بگیرند.‌

ممیزی داخلی چیست؟

انجام ممیزی داخلی (ممیزی شخص اول) برعهده سازمان و یا سایر افراد واجد شرایط سازمان انجام می‌گیرد. در این ارزیابی سیستم مدیریتی، اهداف و محصول و سایر فعالیت ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. ممیزی داخلی سالی دو بار در سال در سازمان انجام شده دو هفته قبل از انجام آن به سایر کارکنان سازمان اطلاع داده می‌شود. پس از انجام ممیزی داخلی جلسه ای برگزار می‌شود. در این جلسه سایر مغایرت ها با استاندارد گواهینامه ایزو در حضور مدیران ارشد سازمان و واحدهای ممیزی شده بیان می‌شوند. مرحله آخر ممیزی داخلی پکپارچه سازی مغایرت ها است.

ممیزی خارجی چیست؟

پس از اتمام ممیزی داخلی نوبت به ممیزی خارجی می‌رسد.  ممیزی خارجی، ممیزی شخص دوم یا شخص سوم می‌گویند. انجام ممیزی شخص دوم  بر عهده ذینفعان سازمان است. سازمان های ممیزی خارجی و سازمان صادر کننده گواهینامه ایزو و ثبت انطباق مسئول انجام ممیزی خارجی هستند. فرد ممیز و بررسی کننده باید تمامی استانداردها، بند و زیربندهای ایزو را با سازمان مورد نظر مقایسه کند. ممکن است فرد ممیز در هنگام بررسی از بخش های مختلف سازمان سوالاتی بپرسد و یا درخواست مشاهده مدرک کند‌.

انواع ممیزی چیست؟

انواع ممیزی

واژه ممیزی به معنای ارزیابی بوده و بر اساس اینکه کدام قسمت‌ها مورد ارزیابی قرار گیرند، ممیزی استاندارد ایزو  به سه دسته زیر انجام می‌گیرد:

  1. ممیزی فرایند

یکی از انواع ممیزی ایزو ممیزی فرایند است. در این ممیزی کلیه فرایندهای انجام شده با استانداردهای ایزو مطابقت داده می‌شود. هدف از انجام ممیزی فرایند، اطمینان از انجام فرایندها در چهارچوب قوانین و استانداردهای ایزو است. فرایندهایی که در این نوع ممیزی مورد بررسی قرار می‌گیرد شامل دما، فشار، رمان، دقت، واکنش پذیری، آمپر، مواد اولیه، تجهیزات، روش‌ ها و … است.

  1. ممیزی محصول

این نوع ممیزی به بررسی محصول، کالا و خدمات مثل سخت افزار، نرم افزار و مواد استفاده شده می‌پردازد. عملکرد خدمات موجود در کارخانه با استانداردهای ایزو مطابقت داده می‌شود.

  1. ممیزی سیستم

ممیزی سیستم  یکی از انواع ایزو بوده که د آن سیستم مدیریتی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. این بررسی توسط افراد واجد شرایط و افرادی از طرف سازمان انجام شده و سایر فعالیت‌های مدیریتی به صورت مستندی جمع ‌آوری می‌شود. شواهد عینی در این نوع ممیزی از اهمیت زیاری برخوردار هستند. در نهایت باید دید که سایر فعالیت‌ها و الزامات انجام شده در سیستم با استانداردهای موجود در گواهینامه ایزو مطابقت دارد یا خیر.

مزایای ممیزی ایزو

شاید از خود بپرسید که مزایای ممیزی ایزو چیست و چرا باید ممیزی انجام شود؟ در پاسخ به این سوال می‌توان گفت مهم‌ ترین مزیت ممیزی ایزو شناسایی ریسک‌ ها، سایر خطرهای تهدید کننده و یافتن فرصت ها و تصمیم‌ های درست است. هنگامی که ممیزی ایزو در سازمان‌ ها و شرکت ها انجام می‌گیرد، مدیران کلیه فعالیت‌ ها و اقدامات خود را مورد بازنگری  قرار داده و در صورت مغایرت با استارنداردهای ایزو، سعی می‌کنند سمت و سوی شرکت خود را به سمت این استانداردها سوق دهند.

چگونه برای اخذ ایزو درخواست دهیم؟

ایزو انواع مختلفی داشته و مراحل درخواست ایزو با توجه به نوع شرکت و فعالیت آن متفاوت است اما به طور کلی برای اخذ ایزو باید مراحل زیر انجام شود:

  • ابتدا باید فرم پرسشنامه توسط شرکت متقاضی گواهینامه ایزو با دقت و به درستی پر شود. سپس اطلاعات شرکت مورد بررسی و اززیابی قرار گرفته و هزینه‌ های مشاوره نیز تعیین می‌شود.
  • پیش فاکتور هزینه های مشاوره جهت عقد قرار داد برای مشاورین ایزو ارسال می‌شود.
  • مشاورین جلساتی را جهت آشنایی با ایزو، استانداردها و چگونگی عملکرد به این استانداردها برگزار می‌کنند.
  • در این مرحله مسئولیت تمامی کارکنان و اشخاصی که به نحوی در سازمان مسئول هستند، مشخص می‌شود.
  • پس از اینکه مراحل فوق بدون هیچ مشکلی انجام شد، یک پیش ممیزی به منظور ارزیابی آمادگی سازمان انجام می‌شود.
  • باید موسسه‌ ای معتبر جهت صدور گواهینامه ایزو انتخاب گردد.
  • روز انجام ممیزی با کمک مرجع صدور ایزو تعیین گردد.
  • پس از تعیین زمان ایزو، ممیزی در دو مرحله انجام می‌گیرد.

سخن پایانی:

گواهینامه ایزو شامل بند و  زیربندهایی است که بهترین سیستم مدیریتی و تصمیمات درست را پیش روی مدیران قرار می‌دهد. شرکت‌هایی که گواهینامه ایزو دارند با تولید کالا و خدمات با کیفیت، توجه مشتریان زیادی را به خود جلب کردند. ممیزی iso فرایندی است که به منظور اطمینان از راستی و درستی شرکت در راستای استانداردهای ایزو انجام می‌گیرد.

انجام این ممیزی به شرکت کمک می‌کند تا از فعالیت‌ ها و نوع سیستم مدیریتی خود آگاه شده و بهترین تصمیمات را اخذ کند. بنابراین کلیه مدیران در اسرع وقت باید نسبت به اخذ گواهینامه ایزو اقدام کنند.  جهت درخواست ایزو موسسات و مجموعه های زیادی وجود دارند که بهتر است معتبرترین آنها را انتخاب کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره