پشتیبانی آنلاین : 09357100044 (واتساپ - ایتا - تلگرام) تماس : 02125917699
مقالات ثبت شرکت

سال مالی چیست؟ + شروع سال مالی شرکت تازه تاسیس

سال مالی چیست؟ + شروع سال مالی شرکت تازه تاسیس

یکی از مهم‌ترین فاکتورها در گزارشات حسابداری زمان است. به گونه‌ ای که زمان دقیق ثبت یک گزارش می‌تواند در انجام گزارشات بعدی موثر باشد. یکی از مهم‌ترین اصطلاحاتی که در دنیای شرکت‌ ها و امور مالی آن ها به کار می‌رود سال مالی است. اهمیت سال مالی به گونه ای است که در دوره های آموزش بورس مطرح می‌شود. در این مطلب قصد داریم به بررسی سال مالی و مطالب پیرامون آن بپردازیم. لطفا تا انتهای مطلب با ما همراه باشید تا با تعریف سال مالی چیست؟ به بهترین شکل ممکن آشنا شوید.

برای انجام تمام امور مالی و حسابداری می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید و از راهنمایی و مشاوره این کارشناسان برای بهبود کار خود و انجام تمام امور عادی و سال مالی شرکت خود استفاده کنید.

سال مالی چیست؟

سال مالی Fiscal year نوعی بازه زمانی با آغاز و پایان مشخص است که برای انجام کلیه صورت های مالی از جمله سود، زیان، گردش مالی، وجوه نقد، ترازنامه و …. در نظر گرفته می‌شود. با توجه به این که این مدت زمان معمولا ۱۲ ماهه است و برای انجام امور مالی در نظر گرفته شده است به آن سال مالی گفته می‌شود.

گزارشات حاکی از این است که سال مالی تاثیر مهمی در تصمیم گیری افراد برای خرید سهام شرکت ها دارد. طبق قوانین شرکت ها موظف هستند که حداکثر تا ۴ ماه پس از تشکیل سال مالی مجمع عمومی خود را تشکیل دهند. هم چنین سود نقدی سهامداران نیز تا ۴ ماه پس از تشکیل مجمع عمومی شرکت ها به آن ها پرداخت می‌شود.

علت تفاوت سال مالی شرکت های مختلف

تفاوت سال مالی

زمان آغاز و پایان سال مالی برای شرکت های مختلف متفاوت است و زمان شروع و پایان آن بسته به شرایط شرکت و نوع فعالیت آن مشخص می‌شود. بازه زمانی سال مالی در شرکت های بورسی معمولا مطابق با سال تقویمی است و از اول فروردین تا پایان اسفند ماه تعیین می‌شود.

با این حال سال مالی برخی از شرکت‌ های دیگر بازه زمانی متقاوتی دارد. به عنوان مثال ممکن است سال مالی از مهرماه تا شهریور سال بعدی یا از اول دی ماه تا آخر آذر سال بعد باشد. هم چنین امکان تغییر بازه زمانی سال مالی شرکت های مختلف وجود دارد. این شرکت ها می‌توانند با استفاده از برگزاری مجمع فوق العاده آغاز و پایان سال مالی خود را به بازه دیگری تغییر دهند.

بیشتر بخوانید: ثبت تغییرات شرکت 

شروع سال مالی در شرکت تازه تاسیس چه زمانی است؟

شروع سال مالی

همان گونه که گفته شد اغلب شرکت هایی که در زمینه بورس فعالیت می کنند شروع سال مالی خود را مطابق با سال تقویمی می‌گذارند. شروع سال مالی شرکت تازه تاسیس نیز همین گونه است. شرکت هایی که تازه تاسیس شده اند نیز معمولا شروع سال مالی هود را مطابق با سال تقویمی یعنی از آغاز فروردین تا پایان اسفند ماه می‌گذارند.

بیشتر بخوانید: پلمپ دفاتر شرکت تازه تاسیس

فرق دوره مالی با سال مالی چیست؟

فرق دوره مالی با سال مالی

همان گونه که از نامش پیداست دوره مالی از سال مالی کوتاه تر است. بنابراین دوره مالی برای شرکت هایی است که تصمیم دارند گزارشات مالی خود را در یک دوره مشخص که کمتر از یک سال است مورد بررسی قرار دهند. این موضوع برای شرکت های بورسی با مزایای زیادی همراه است، چرا که کلیه سهام شرکت زود به زود مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته و می‌توانند برای خرید و فروش این سهام سریع تر تصمیم بگیرند.

اصلی ترین فرق دوره مالی با سال مالی در بازه زمانی است. سال مالی معمولا ۱۲ ماه کامل یا یک سال است. در حالی که دوره مالی ممکن است بازه زمانی متفاوتی داشته باشد. بازه زمانی دوره مالی کوتاه تر از سال مالی بوده و اغلب به صورت دوره های ۳، ۶ و ۹ ماهه است.

نحوه محاسبه زمان سال مالی

همان گونه که پیش تر توضیح داده شد سال مالی در شرکت های مختلف بر اساس نوع فعالیتی که دارند تعیین می‌شود. بنابراین بازه زمانی سال مالی در شرکت های مختلف با هم متفاوت است. هیچ گونه قانون و محدودیتی برای تعیین زمان آغاز و پایان سال مالی وجود ندارد. با این حال بسیاری از شرکت ها از جمله شرکت های تازه تاسیس ترجیح می‌دهند که آغاز سال مالی خود را با آغاز تقویم یعنی از اول فروردین شروع کنند. مهم ترین عامل تعیین کننده زمان شروع سالی در شرکت های مختلف ترافیک کاری شرکت و سیاست های آن است.

دلیل اهمیت تعیین سال مالی در شرکت های تازه تاسیس

گزارشات نهایی حاصل از سال مالی نشان دهنده مواردی چون میزان سود، زیان، گردش های مالی و ….. در سال گذشته است. به عبارت بهتر گزارشات سال مالی نشان می‌دهد که شرکت در سال گذشته از نظر مالی در چه مسیری بوده است و سیاست های مالی اعمال شده در این سال تا چه اندازه بر روند بهبود اوضاع مالی شرکت تاثیرگذار بوده است. حال ممکن است این سوال برای شما پیش آید که اگر سال مالی گرارشاتی از اوضاع مالی شرکت در سال گذشته است اهمیت آن برای شرکت های تازه تاسیس چیست؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اتفاقا اهمیت گزارشات سال مالی برای این شرکت ها بیشتر است. شرکت های تازه تاسیس در ابتدای شروع کار خود عوامل موثر در روند بهبود اوضاع مالی شرکت خود را نمی‌شناسند. به عبارت بهتر نمی‌دانند که چه مسیری برای شرکت سودزا و چه عواملی زیان آور هستند‌. گزارشات سال مالی به این شرکت ها کمک می‌کند که در سال بعد عوامل موثر در بهبود اوضاع مالی شرکت خود را بهتر بشناسند. بنابراین ضروری است که این شرکت ها در ابتدای تاسیس برای شرکت خود سال مالی تعیین کنند.

نحوه بستن سال مالی شرکت

نحوه بستن سال مالی شرکت

گاهی برای برخی از افراد این سوال پیش می‌آید که چگونه سال مالی شرکت را ببندیم یا به عبارت بهتر چگونه سال مالی شرکت را صفر کنیم؟ از جمله اهداف تعیین سال مالی جلوگیری از انبارشدن فاکتورها و اسناد محاسباتی است. از این رو پس از پایان هر دوره حساب ها صفر خواهند شد. جهت بسته شدن سال مالی و اظهارنامه مراحل زیر را دنبال کنید:

  • بررسی اسناد مالی

پس از پایان دوره سال مالی نوبت به بررسی دقیق حساب های شرکت است. در این زمان باید کلیه فاکتورهای ورودی و خروجی، اسناد مالی، ترازنامه، هزینه ها و دستمزدهای شرکت و …..  مورد بررسی و بازبینی قرار گیرد.

  • کنترل انبار

از جمله مهم ترین فعالیت ها پیش از بستن سال مالی، انبارگردانی است. در واقع باید کلیه موجودی مثبت و منفی انبار از نظر صحت مورد بررسی واقع شود. یکی از مهم ترین نکات در ارائه گرارشات سال مالی دقیق ارائه اعداد دقیق و دقت در نحوه بستن سال مالی است.

  • آپدیت حساب های فروش و هزینه

پس از بستن حساب های دائمی و جاری باید ترازنامه اختتامیه ای تدوین شود که محاسبات نهایی در آن ذکر شود.

سخن پایانی:

سال مالی دوره ای ۱۲ ماهه است که در شرکت های مختلف جهت بررسی امور مالی شرکت مانند سود، زیان، گردش مالی، ترازنامه و ….. تعیین می‌شود. زمان شروع و پایان سال مالی در شرکت های مختلف با هم متفاوت است و این زمان معمولا بر اساس نوع فعالیت شرکت تعیین می‌شود. اغلب شرکت های بورسی و شرکت های تازه تاسیس ابن بازه زمانی را هم زمان با آغاز سال تقویمی یعنی اول فروردین تا آخر اسفند تعیین می‌کنند. در حالی که برخی از شرکت‌های دیگر این زمان را به گونه ای دیگری تعیین می‌کنند.

اگر برای ثبت شرکت و یا انجام امور حسابداری قصد دارید به یک مرکز مناسب و موسسه با خدمات ویژه مراجعه کنید، موسسه پایدار ثبت می تواند بهترین گزینه برای شما باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره