پشتیبانی آنلاین : 09357100044 (واتساپ - ایتا - تلگرام) تماس : 02125917699
مقالات ثبت شرکت

انواع صورت مالی

انواع صورت مالی

برای اطلاع هرچه بیشتر و بهتر اعضا از وضعیت مالی یک شرکت و بهره ‌وری آن در یک بازه زمانی خاص و مشخص، عموما از صورت مالی استفاده می شود. انواع صورت مالی را می توان در سه بخش اصلی جای داد؛ این 3 بخش شامل ترازنامه، صورت سود و زیان و همچنین صورت جریان وجوه نقد می باشد. هرکدام از انواع صورتهای مالی اطلاعات مشخصی را در خصوص وضعیت مالی شرکت به ما ارائه خواهند کرد.

این گزارش ها برای سرمایه‌ گذاران، بانک ‌ها و موسسات مالی از اهمیت ویژه ای برخوردارند و در تصمیم‌ گیری ‌های مالی و سرمایه ‌گذاری نقش به سزایی دارند. به نوعی می توان این گونه ادعا داشت که این گزارش های مالی، در تعیین سرنوشت شرکت نقش پررنگی را ایفا خواهند کرد. به همین جهت لازم است؛ بعد از ثبت شرکت به صورت قانونی، مدیرعامل شرکت از اهمیت و دقت در تهیه و ارائه گزارش ‌های مالی خود آگاه بوده تا این اطلاعات در صورت نیاز به درستی و کاملا صحیح به کاربران ارائه شود.

اطلاع کامل از تعارف دقیق انواع صورت مالی کمک شایانی را به ارائه گزارش های شفاف و درست خواهد کرد. پایدار ثبت در این صفحه انواع صورت مالی اعم از ترازنامه، صورت سود و زیان و صورت جریان وجوه نقد را برای شما تعریف کرده و سوالات شما در باب این موضوع را پاسخگو خواهد بود؛ تا پایان این صفحه همراه ما باشید.

صورت مالی چیست؟!

پیش از هرگونه توضیحی در خصوص انواع صورت مالی و مالیات شرکت ها لازم است با تعریف دقیقی از صورت مالی آشنا شویم. صورت مالی که آن را با نام گزارشات مالی نیز می شناسیم؛ عنوانی است که به مجموعه اسنادی اطلاق می شود که اطلاعات مالی شرکت را در یک دوره مشخص در اختیار متقاضی قرار خواهد داد. این گزارشات شامل ترازنامه، صورت سود و زیان و گزارش جریان وجوه نقد است که در یک بازه زمانی مشخص و درخواست شده، در اختیار مخاطبان قرار می ‌گیرند.

صورت مالی چیست؟

در واقع می توان اینگونه بیان داشت که گزارشات مالی یک شرکت مهم ترین اسنادی هستند که در تصمیم گیری های سرمایه گذاران، بانک ها، مدیران و … نقش به سزایی را ایفا می کنند. این گزارشات به درستی و با دقت بالایی تهیه شده و منبع اصلی اطلاعات مالی برای یک شرکت محسوب خواهند شد. از این گزارشات می توان جهت ارزیابی وضعیت مالی شرکت در مقایسه با دیگر شرکت ‌ها نیز استفاده کرد.

اکنون که با تعریف دقیقی از صورت مالی آشنا شدید، می توان به سوالاتی از قبیل انواع صورتهای مالی چیست؟ ترازنامه چه اطلاعاتی را در اختیار ما قرار خواهد داد؟ صورت جریان وجوه نقد چیست؟ صورت سود و زیان در چه مواقعی کاربرد دارد؟ و … پاسخ جامع و کاملی ارائه داد. همراه پایدار ثبت باشید.

انواع صورت مالی

همانطور که در متون بالا اشاره شد؛ انواع صورت مالی شامل ترازنامه، صورت سود و زیان و گزارش جریان وجوه نقد می باشد که به توضیح هریک از آن ها به طول و تفسیر خواهیم پرداخت.

  1. ترازنامه :

یکی از اصلی‌ ترین ابزارهای مالی جهت شناسایی و ارزیابی موقعیت مالی یک شرکت، سازمان یا فرد، ترازنامه می باشد. ترازنامه ها عموما شامل دو بخش اصلی با عنوان دارایی ها و بدهی ها می باشند. دارایی ها تمام اموال شرکت، سازمان یا فرد را به طور جداگانه در بر می گیرند. دارایی ‌ها می ‌توانند شامل دارایی‌ های جاری مانند پول نقد، سهام، بدهی ‌های دریافتنی و دارایی ‌های ثابت مانند خودرو، ساختمان و یا حتی تجهیزات باشند.

در مقابل دارایی ها، بدهی ها جای می گیرند. بدهی ها تمام بدهکاری های شرکت، سازمان یا فرد را به طور جداگانه ثبت کرده و شامل بدهی ‌های جاری مانند پرداختن به پیمانکاران، بدهی ‌های لازم الپرداخت به بانک ‌ها و بدهی ‌های طولانی ‌مدت مانند وام‌ ها و مطالبات به موجودیت ‌های دیگر می باشند.

علاوه بر دارایی ‌ها و بدهی ‌ها همه ترازنامه ها شامل دو بخش دیگر با عنوان حقوق صاحبان سهام و درآمد‌ها نیز می باشند. در بخش حقوق صاحبان سهام، تمام سرمایه‌ گذاری ‌های صاحبان سهام در شرکت به صورت جداگانه ثبت خواهد شد. در بخش درآمد‌ها نیز درآمدهای شرکت، سازمان یا فرد به صورت جداگانه برای نمایش ثبت خواهد شد. درآمدها می ‌توانند شامل درآمد‌های نقدی مانند فروش محصولات و خدمات، درآمد‌های غیرنقدی مانند حقوق و دستمزد کارکنان و همچنین دیگر درآمدها باشند.

موقعیت مالی یک شرکت با ترکیب دارایی ‌ها، بدهی‌ ها و حقوق صاحبان مشخص خواهد شد. اگر دارایی ‌های یک شرکت بیشتر از بدهی‌ های آن باشد، این بدین معنی است که شرکت دارای موقعیت مالی معقولی است. اما اگر بدهی ‌های شرکت بیشتر از دارایی‌ های آن باشد، این به معنی این است که شرکت ممکن است در آینده ای نزدیک با مشکلات مالی مواجه شود.

صورت مالی شرکتها

  1. صورت سود و زیان :

یکی از انواع صورت مالی گزارش های مرتبط با سود و زیان است. در واقع می توان اینگونه بیان داشت که از عوامل اصلی موفقیت هر پروژه ای فارغ از زمینه فعالیت آن، بررسی سود و زیان پروژه و تعیین هدف های کوتاه مدت و بلند مدت برای آن است. سود و زیان دو عامل مهمی هستند که برای هر شرکت یا سازمانی لازم است تعریف شوند.

در علوم حسابداری باقی ‌مانده درآمد‌های کسب شده پس از کسر هزینه‌ های مرتبط با آن درآمد را سود یا سود خالص می نامند. در بیانی ملموس تر می توان اینگونه نوشت که سود خالص برابر با درآمد کل منهای هزینه‌ های کل می باشد. صورت سود و زیان بر اساس درآمدها و هزینه ها نوشته خواهد شد.

درآمدها ممکن است شامل فروش محصولات یا خدمات، درآمدهای نقدی یا غیرنقدی، سود سهام یا هر گونه درآمد دیگری باشند. از طرفی، هزینه ‌ها ممکن است شامل هزینه‌ های تولید، هزینه ‌های اجاره، هزینه‌ های حقوق و دستمزد کارکنان، هزینه ‌های تبلیغات و هزینه‌ های سرمایه ‌گذاری باشند.

برای تهیه صورت سود و زیان ابتدا درآمدها جمع ‌آوری شده و سپس هزینه ها از آن کسر خواهد شد، پس از آن باقی ‌مانده مبالغ فوق به عنوان سود خالص در نظر گرفته خواهد شد. در صورتی که هزینه ‌ها بیشتر از درآمدها باشند، شرکت یا سازمان در معرض ورشکستگی قرار خواهد گرفت. لازم به ذکر است که سود و زیان نهایی شرکت یا سازمان در یک بازه زمانی مشخص محاسبه خواهد شد. تغییرات نرخ ارز، شرایط بازار، تغییر قوانین و مقررات، عوامل اقتصادی و … همگی می ‌توانند بر سود و زیان یک شرکت یا سازمان موثر باشند.

  1. صورت جریان وجوه نقد:

آخرین مورد از مجموعه موارد انواع صورت مالی گزارش های جریان وجوه نقد است. اما صورت جریان وجوه نقد چیست؟ صورت جریان وجوه نقد در پایان دوره مالی تهیه شده و تعیین خواهد کرد که در طول یک دوره مالی چگونه نقدینگی شرکت تامین شده است و چه استفاده هایی از آن صورت گرفته است. در این گزارش فعالیت های نقدی شرکت در سه بخش اصلی فعالیت های عملیاتی، فعالیت های سرمایه گذاری و فعالیت های تأمین مالی تفکیک خواهد شد.

کلام آخر

پایدار ثبت در این صفحه تلاش کرد تا انواع صورت مالی را به تفکیک برای شما بیان کرده و هریک را به طول و تفسیر برای شما بیان سازدو توجه داشته باشید که بررسی صورت های مالی به صورت دوره ای نقش مهم و اساسی ای در پیشرفت شرکت داشته و می توانند تعیین کننده مالیات شرکت ها نیز باشند. ممنون که تا پایان همراه ما بودید.

1 دیدگاه دربارهٔ «انواع صورت مالی»

فاطمه جلیلوند گفت:

یعنی از سال ۱۳۸۸ تا سال ۱۴۰۲ من رئیس شرکت مهبان فیدار پدیده با مسولیت محدود شناسنامه ۱۰۳۲۰۱۵۴۶۶۶ هستم سرمایه شرکت ۵۰۰۰تومان بود سود شرکت و پول سهم ۵۱ درصد من چقدر می‌شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره