پشتیبانی آنلاین : 09357100044 (واتساپ - ایتا - تلگرام) تماس : 02125917699
کارت بازرگانی

واردات با کارت بازرگانی

واردات با کارت بازرگانی

لازمه حرکت موفق یک کشور به سوی پیشرفت اقتصادی و ترقی در بازارهای جهانی، آگاهی کامل نسبت به واردات و صادرات محصولات است. کشور ما نیز برای آگاهی هرچه بیشتر و بهتر از میزان واردات و صادرات کالا، کارت بازرگانی را برای بازرگانان و تجار در نظر گرفته است. با وجود کارت بازرگانی واردات و صادرات کالا در بستری مطمعن انجام خواهد شد. درواقع تجارت برون مرزی یا همان صادرات و واردات با کارت بازرگانی ممکن خواهد بود.

اما کارت بازرگانی چیست؟ آیا تعریف دقیقی برای آن وجود دارد؟ با کارت بازرگانی چکار میتوان کرد؟ مزایای کارت بازرگانی چیست؟ چگونه با کارت بازرگانی کار کنیم؟ و گرفتن کارت بازرگانی چقدر طول میکشد؟ هدف از نگارش این صفحه در سایت پایدار ثبت پاسخگویی به این قبیل از سوالات شما و کمک به شناخت هرچه بیشتر و بهتر شما در باب کارت بازرگانی می باشد؛ با ما همراه باشید.

کارت بازرگانی چیست؟

پیش از اینکه به سوالاتی از قبیل مزایا و معایب کارت بازرگانی، درامد کارت بازرگانی و … پاسخ داده شود؛ لازم است توضیح شفافی از کارت بازرگانی را برای شما بیان کنیم. در یک تعریف کلی کارت بازرگانی را می توان مجوزی برای تجارت های برون مرزی معرفی کرد که تجارت، واردات و صادرات کالاهای مختلف، با وجود آن ممکن خواهد شد. عملا بدون وجود این کارت تجارت های بین المللی برای تجار ممکن نمی باشد.

با کارت بازرگانی چکار میتوان کرد؟

ثبت سفارش و ترخیص کالا تا واردات محصولات مختلف از مناطق آزاد، حق العمل کاری در گمرک های کشور و همچنین صادرات کالاهای مجاز از جمله آپشن هایی است که یک کارت بازرگانی آن ها را در اختیار تاجرین قرار می دهد. واردات با کارت بازرگانی و صادارات با کارت بازرگانی دارای مزایا و معایبی است که در ادامه به صورت کامل برای شما شرح داده خواهد شد. برای اینکه بدانید به نام شما تاکنون کارت بازرگانی صادر شده است یا اکنون دارای کارت بازرگانی هستید، باید مراحل استعلام کارت بازرگانی را انجام دهید.

معایب و مزایای کارت بازرگانی

واردات کالا با کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی

همانطور که در متون بالا اشاره شد، با وجود کارت بازرگانی امکان صادرات و واردات کالا برای شخص بوجود خواهد آمد؛ اما مزایای کارت بازرگانی صرفا در باب این موضوع خلاصه نشده و بیشتر از آنچه که تصور می کنید خواهد بود. مزایای وجود این کارت شامل موارد زیر است :

  1. با وجود کارت بازرگانی، ویزای بازرگانی نیز برای تاجر صادر خواهد شد.
  2. صدور گواهی مبدا از کشور صادر کننده از دیگر مزایای کارت بازرگانی است.
  3. با وجود کارت بازرگانی، بازرگانان در اتاق بازرگانی کشور عضو خواهند شد.
  4. سهولت در ارتباط با تجار غیرایرانی برای تاجران رقم خواهد خورد.
  5. اطلاعات تجاری در سطح جهانی مبادله خواهد شد.
  6. امکان شرکت در نمایشگاه های ملی و بین المللی داخلی و خارجی وجود خواهد داشت.
  7. ثبت سفارش واردات از مناطق آزاد کشور
  8. ثبت Logo و برند با نام های انگلیسی در ایران
  9. ترخیص گمرکی کالاهای مختلف

اگرچه صادرات و واردات با کارت بازرگانی مزایای بسیاری داشته و قطعا منافع آن بر معایب آن چیره می باشد؛ اما بد نیست که از معایب داشتن کارت بازرگانی نیز اطلاع داشته باشید. معایب کارت بازرگانی به شرح زیر است :

  1. یکی از پررنگ ترین معایبی که افراد دارای کارت بازرگانی با آن رو به رو هستند، پرداخت مالیات ارزش افزوده می باشد.
  2. از دیگر معایب داشتن کارت بازرگانی پرداخت مالیات بر واردات کالا است.
  3. توجه داشته باشید که اجاره یا فروش کارت بازرگانی می تواند دردسرهایی زیادی را برای شخص خاطی به دنبال داشته باشد. پس اگر به دنبال سود از طریق اجاره یا فروش این کارت هستید، در ابتدای این امر موضوع را به فراموشی بسپارید.

برای دریافت کارت بازرگانی به کجا مراجعه نمایم؟

مراحل دریافت کارت بازرگانی

اکنون که با تعریف کارت بازرگانی، کار آن و مزایا و معایب آن آشنا شدید؛ می توانیم به این پرسش پاسخ دهیم که برای دریافت کارت بازرگانی به کجا مراجعه نمایم؟ شعب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن فعال در کل ایران امکان صدور کارت بازرگانی برای تمام افراد واجد شرایط را دارند. در نظر داشته باشید که موسسه و یا شرکت فرد متقاضی باید در دفتر ثبت تجارتی ثبت شده باشد. پایدار ثبت می تواند شما را در مراجل ثبت دفتر تجاری و همچنین دریافت کارت بازرگانی برای صادرات و واردات با کارت بازرگانی همراهی کند. اگر پس از دریافت کارت بازرگانی با مشکلاتی برای استفاده از آن رو به رو بودید، باید دعاوی کارت بازرگانی را مطرح کنید.

کارت بازرگانی به دو صورت حقیقی و حقوقی صادر شده، با این تفاوت که مدارک قابل ارائه برای این دو گروه متفاوت خواهد بود. شرایط دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی به شرح زیر است :

  1. حداقل سن متقاضی باید 21 سال باشد.
  2. شرکت تجاری ذکر شده باید دست کم سه سال سابقه فعالیت تجاری یا تولیدی را در کارنامه به ثبت رسانده باشد.
  3. وجود شرکتی مستند، متناسب با حوزه فعالیتی (ملکی یا استیجاری بودن شرکت فاقد اهمیت است.)
  4. وجود برگ پایان خدمت نظام وظیفه یا برگ معافیت برای آقایان ضروری است.
  5. داشتن یک حساب جاری به نام فرد متقاضی در یکی از شعب بانک های داخلی
  6. عدم وجود محکومیت کیفری
  7. عدم ورشکستگی عمدی و به تقصیر برای شرکت

شرایط دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی نیز به شرح زیر است :

  1. وجود پروانه کار و اقامت معتبر برای رئیسان هیئت مدیره و مدیرعاملان شرکت
  2. عدم وجود سابقه کیفری برای مدیران شرکت
  3. عدم ورشکستگی به تقصیر شرکت
  4. داشتن دفاتر قانونی و ارائه اظهارنامه ثبتی

تفاوت کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی چیست؟

حال که با شرایط اخذ کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی و حقوقی آشنا شدید؛ شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که تفاوت کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی چیست؟ پر واضح است که کارت بازرگانی حقوقی همواره بر کارت بازرگانی حقیقی ارجعیت داشته و اعتبارات بیشتری را برای صاحب کارت به همراه خواهد داشت. این کارت با محدودیت های کارت حقیقی رو به رو نبوده و برخی فعالیت ها (صادرات و واردات با کارت بازرگانی برای برخی از کالاهای خاص و مشخص شده توسط دولت) صرفا برای کارت های حقوقی امکان پذیر می باشد.

اما تفاوت اصلی کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی در شرایط ثبت نام و تمدید کارت بازرگانی حقیقی و کارت بازرگانی حقوقی می باشد؛ در کارت بازرگانی حقوقی، مواردی که جنبه فردی دارند (مانند حداقل سن مورد تایید، مدرک تحصیلی و …) برای مدیر عامل شرکت اعمال خواهد شد.

از دیگر تفاوت هایی که برای کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی وجود دارد، مالیات کارت بازرگانی است. برای واردات با کارت بازرگانی به صورت حقیقی نرخ مالیات به صورت تصاعدی محاسبه می‌ شود؛ بدین صورت که حدود 15 تا 35 درصد که میزان این نرخ بر اساس درآمد شما متغیر خواهد بود. در مقابل واردات با کارت بازرگانی به صورت حقوقی ثابت بوده و با نرخ 25 درصد محاسبه می شود.

گرفتن کارت بازرگانی چقدر طول میکشد؟

به طور کلی پس از ثبت درخواست تا دریافت کارت بازرگانی به حدود 30 الی 40 روز زمان نیاز خواهد بود. در نظر داشته باشید که زمان ذکر شده برای دریافت کارت بازرگانی برای اولین بار بوده و مربوز به تمدید مجدد این کارت نمی باشد. تمدید کارت بازرگانی زمان بسیار کمتری را در بر خواهد گرفت.

در پایان…

پایدار ثبت تلاش کرد در این صفحه اطلاعات کامل و جامعی را از صادرات و واردات با کارت بازرگانی در اختیار شما قرار داده و سوالات مختلف شما را در باب این امر پاسخگو باشد. در نظر داشته باشید که مشاوران این مجموعه می توانند همراه مناسبی برای شما در طی این مسیر باشند. مشاوران حقوقی پایدار ثبت با آگاهی کامل از قوانین حاکم بر واردات با کارت بازرگانی می توانند سوالات شما را با جزئیات بیشتر پاسخ داده و ثبت شرکت شما را به صورت کاملا آنلاین و با کمترین هزینه ممکن انجام دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره