پشتیبانی آنلاین : 09357100044 (واتساپ - ایتا - تلگرام) تماس : 02125917699
مقالات ثبت شرکت

ثبت موسسه

ثبت موسسه

یکی از مهم‌ ترین شرایط تاسیس و ثبت موسسات این است که موسسه تجاری نباشد. موسسات در واقع نوعی تشکیلات هستند که با موضوعات مختلف فعالیت خود را آغاز کرده و به دو دسته انتفاعی و غیر انتفاعی تقسیم بندی می‌شوند. ثبت موسسه نیازمند فراهم کردن شرایط و تهیه مدارکی است که در این مطلب قصد داریم به طور کامل شما را با آن آشنا کنیم. لطفا تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

موسسه چیست؟

ممکن است بسیاری از افراد نام موسسه را شنیده باشند اما درباره آن اطلاعات چندانی نداشته باشند‌ و تمایل داشته باشند بدانند که موسسه چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که موسسه در واقع نوعی تشکیلات است که توسط افراد حقوقی اداره شده و دارای دو نوع انتفاعی و غیرانتفاعی هستند.

موسسه انتفاعی موسسه ای است که با هدف کسب سود و تقسیم این سود میان موسسان راه اندازی می‌شود. لازم به ذکر است که موسسات با اهداف غیرتجاری تاسیس می‌شوند و این ویژگی موسسات را از شرکت ها و مراکز تجاری تفکیک می‌کند. با وجود این که تمام قعالیت های موسسات غیرتجاری است و همین مرز اختلاف بین شرکت های تجاری و موسسات به شمار می‌رود اما وجه اشتراک این دو فراهم آوردن مدارک، شرایط ویژه و پرداخت هزینه برای ثبت است.

برای ثبت موسسه نیز مانند شرکت های تجاری متقاضی باید درخواست داده و پس از آن اقدام به فراهم کردن کلیه مدارک و شرایط مورد نظر کند. توجه داشته باشید راه اندازی موسسه بدون ثبت غیرقانونی است و موسسه ای که از قبل ثبت نشده است دارای اعتبار قانونی نخواهد بود. بنابراین ثبت موسسه پیش از راه اندازی آن بسیار ضروری است. در ادامه این مطلب به بررسی شرایط ثبت موسسه، مدارک مورد نیاز برای ثبت و هزینه های مورد نیاز برای ثبت موسسه خواهیم پرداخت.

تفاوت موسسه با شرکت

تفاوت موسسه با شرکت

همان گونه که پیش‌ تر اشاره شد موسسه نوعی تشکیلات است که به انجام فعالیت های غیرتجاری می‌پردازد. بنابراین اصلی ترین تفاوت موسسه با شرکت های تجاری در نوع فعالیت آن ها است. شرکت های jجاری به انجام خدمات تجاری می‌پردازند. از جمله دیگر تفاوت های موسسه با ثبت شرکت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هدف

هدف از راه اندازی شرکت دسترسی به سود بیشتر و ایجاد سرمایه کلان است. در حالی که اهداف راه اندازی موسسات نامحدود است. البته سودآوری و فعالیت های افتصادی نیز می‌تواند جزئی از اهداف موسسات باشد اما کل هدف را پوشش نخواهد داد.

  • تعداد اعضا

برای راه اندازی شرکت حداقل به دو نفر نیاز است. در حالی که برای راه اندازی موسسه تنها وجود یک نفر کفایت می‌کند.

  • نوع مالکیت

موسسه می‌تواند در تملک دولت باشد یا در بخش های خصوصی باشد.

ثبت موسسه نیازمند چه شرایطی است؟

موسسه چه از نوع انتفاعی باشد چه غیر انتفاعی، برای ثبت نیاز به شرایط ویژه‌ ای دارد. از جمله شرایطی که باید پیش از ثبت موسسه به آن واقف باشید و بپذیرید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. حوزه فعالیت موسسات معمولا به صورت غیرتجاری است. این موسسات باید تنها به انجام فعالیت های غیرتجاری مانند موضوعات ادبی، هنری، خیریه، امور آموزشی و ….. بپردازند.
  2. یکی دیگر از شرایطی که پیش از تاسیس موسسه باید حتما در نظر داشته باشید نام موسسه است. نام موسسه حتما باید در بردارنده غیرتجاری بودن فعالیت باشد. به عنوان مثال پیش از ذکر نام موسسه حتما کلمه “موسسه غیر تجاری” را ذکر کنید. یکی از مهم ترین نکات در انتخاب نام موسسه این است که با توجه به بالا بودن تعداد موسسات در حال ثبت توجه کنید که نام انتخاب شده پیش از این در جایی ثبت نشده باشد و به عبارتی تکراری نباشد. تعیین نام موسسات دارای مجوز عموما توسط مرجع صادر کننده مجوز انتخاب و تایید می‌گردد.
  3. یکی دیگر از نکات قابل توجه در ثبت موسسه تعداد شرکا در موسسه است. تعداد اعضای موسسه برای ثبت بهتر است دو نفر حقیقی و حقوقی باشد. با این حال ثبت موسسه با تعداد یک عضو نیز امکان پذیر است. هیچ رقمی برای حداکثر تعداد اعضای موسسات تا کنون پیشنهاد نشده است. لازم به ذکر است که افراد زیر ۱۸ سال به هیچ عنوان نمی‌توانند جز اعضای هیئت مدیره باشند و باید توسط ولی خود عهده دار مسئولیت شوند.
  4. مدت زمان فعالیت موسسه می‌تواند به صورت محدود یا نامحدود باشد که این مورد در هنگام اخذ مجوز باید مشخص شود. به عنوان مثال اگر هدف از راه اندازی موسسه به اتمام رساندن پروژه خاصی است می‌توانید این مدت زمان را محدود انتخاب کنید.
  5. محل برقراری و آدرس موسسه باید دقیقا در جایی باشد که اعضای تیم موسسه قصد دارند فعالیت خود را آغاز کنند. این مکان پس از بازرسی باید توسط مرجع صادر کننده مجوز مورد تایید قرار گیرد.

انواع موسسه کدامند؟

انواع موسسه

موسسات بر اساس تجاری و غیرتجاری بودن و نوع فعالیتی که دارند در دو گروه دسته بندی می‌شوند که در این بخش از مطلب به بررسی انواع آن می‌پردازیم؛

دسته بندی براساس تجاری و غیرتجاری بودن

  • موسسه دولتی

با توجه به این که این نوع موسسات به صورت مستقیم یا غیر مستقیم تحت نظر دولت و سازمان های مرتبط با آن قرار دارند موسسات دولتی نامیده می‌شوند. این موسسات به صورت انتفاعی یا غیر انتفاعی به انجام فعالیت های خود می‌پردازند. از جمله سازمان های دولتی غیرانتفاعی می‌توان به شهرداری، وزارتخانه ها، بنیاد جانبازان و ….. و از جمله سازمان های انتفاعی می‌توان به سازمان تامین اجتماعی، موسسات تعاونی، بانک ها و ….. اشاره کرد.

  • موسسات تجاری

موسسات تجاری ماده ۲۰ قانون تجارت در هفت دسته زیر طبقه بندی می‌شوند:

  • شرکت های نسبی
  • شرکت های مختلط سهامی
  • شرکت های مختلط غیرسهامی
  • شرکت های تعاونی تولید و مصرف
  • شرکت های مسئولیت محدود
  • شرکت های تضامنی
  • شرکت های سهامی

دسته بندی بر اساس نوع فعالیت

موسسات بر اساس نوع فعالیتی که در آن ها صورت می‌گیرد به سه گروه تولیدی، خدماتی و بازرگانی دسته بندی می‌شوند.

  • موسسات خدماتی

همان گونه که از نامشان پیداست این موسسات با توجه یه خدمتی که به مشتریان ارائه می‌دهند از آن ها کارمزد دریافت می‌کنند. از جمله انواع موسسات خدماتی می‌توان به بانک ها اشاره کرد.

  • موسسات بازرگانی

این موسسات درآمد خود را از طریق خرید و فروش و مبادله کالا به دست می‌آورند. از جمله موسسات بازرگانی می‌توان به سایر فروشگاه هایی که به رد و بدل کالا می‌پردازند مانند مغازه ها، سوپرمارکت ها، بوتیک ها و ….. اشاره کرد.

  • موسسات تولیدی

این موسسات صرفا به تولید کالای خاصی با استفاده از نیروی انسانی یا تجهیزات و ماشین آلات پیشرفته می‌پردازند. این موسسات محصولات خود را با احتساب سود کمتر به صورت عمده یا خرده به فروشگاه های متقاضی عرضه کننده آن محصول می‌فروشند. از جمله موسسات تولیدی می‌توان به کارخانه ها اشاره کرد.

انواع روش های ثبت موسسه

برای ثبت موسسه نیاز است که تمامی شرایط فراهم شده و مدارک مورد نیاز آن در اختیار باشد. انواع روش های ثبت موسسه به صورت حضوری و آنلاین هستند. به عبارت بهتر شما می‌توانید برای ثبت موسسه از طریق سامانه اقدام کنید یا مراحل ثبت را به یک دفتر ثبتی بسپارید یا این که به صورت حضوری برای دریافت مجوز در مراکز صادر کننده حضور یابید که این باعث هدررفت زمان و افزایش هزینه های ثبت خواهد شد.

هزینه ثبت موسسه چقدر است؟

هزینه ثبت موسسه تحت تاثیر فاکتورهای مختلقی قرار دارد و نمی‌توان نرخ ثابتی را برای آن ارائه داد. میزان این هزینه به عوامل مختلفی از جمله نوع فعالیت موسسه، تعداد اعضای موسسه، پیچیدگی فعالیت و اندازه موسسه، هزینه های مربوط به ثبت در سامانه، هزینه های مربدط به دفاتر ثبتی و ….. بستگی دارد. برای اطلاع از هزینه ثبت موسسات و هزینه ثبت شرکت با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

مراحل ثبت موسسات

برای ثبت موسسا غیرتجاری نیاز است که اظهارنامه ثبت، تنطبم و به ضمیمه صورت جلسه و اساسنامه به اداره ثبت ارجاع داده شود. اظهارنامه ثبت حتما باید شامل نام موسسه، نوع تابعیت، مکان انتخاب شده برای فعالیت، موضوع و حیطه کار، اسامی هیئت مدیره، شرکا و اعضای موسسه، دارایی و سرمایه موسسه و شعب دیگر موسسه باشد.

مدارک مورد نیاز برای ثبت انواع موسسه

مدارک مورد نیاز برای ثبت انواع موسسه تجاری و غیرتجاری ممکن است اندکی با هم تفاوت داشته باشد. از جمله مدارک مورد نیاز برای ثبت موسسات غیرتجاری می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • دو نسخه تقاضانامه ثبت تکمیل شده و امضا شده توسط اعضا از ادراه ثبت شرکت
  • اساسنامه امضا شده موسسه حداقل دو نسخه
  • دو نسخه از صورت جلسه مجمع موسسین
  • مدارک احراز هویت موسسین و مدیران شامل کارت ملی، شناسنامه و …..
  • در صورت نیاز مجوز موسسه
  • ارائه گواهینامه تصدیق به همراه تدجنه فارسی در صورت ثبت موسسه در کشور دیگر
  • اصل وکالتنامه وکیل دادگستری

مدارک مورد نیاز برای ثبت موسسات تجاری بر اساس نوع شرکت متفاوت است. این مدارک برای شرکت های سهامی عام دو نسخه از مدارکی چون اساسنامه شرکت، اظهارنامه، صورت جلسه مجمع موسسین، صورت جلسه هیئت مدیره، آگهی دعوت مجمع موسسین در روزنامه، مدارک احراز هویت، گواهی بانکی و ارائه مجوز، برای شرکت های سهامی خاص شامل تمام این موارد به علاوه تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستری، گواهی عدم سوپیشینه تمام اعضای هیئت مدیره و موسسه و امضای وکالتنامه و برای شرکت مسئولیت محدود شامل دو نسخه تقاضانامه، اساسنامه، صورت جلسه مجمع عمومی موسسین، فتوکپی شناسنامه تمام اعضا و اخذ مجوز است.

ثبت موسسه آموزشی

ثبت موسسه آموزشی نیز مانند سایر موسسات نیازمند ارائه شرایط خاص و ارائه مدارکی چون تصویر شناسنامه مدیر و کلیه شرکا، ثبت نام در سامانه، ارائه کارت پایان خدمت برای آقایان و ارائه تاییدیه برای مکان مورد نظر است. جهت ثبت موسسه آموزشی باید ابتدا موافقت نامه تاسیس توسط سازمانه مربوطه تایید شود.

هم چنین تمام واحدهای فرهنگی و آموزشی باید جهت فراگیری دوره های آموزشی  باید درخواست کنبی خود را به ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی فرستادع و در کلاس های مهارتی شرکت کنند. پس از دریافت این موافقت نامه باید اقدام به ثبت آن در سامانه های مربوطه به صورت آنلاین شود. موسسات ثبتی این فرآیند را در ازای پرداخت هزینه ای برای شما انجام خواهند داد.

ثبت موسسه فرهنگی و هنری

ثبت موسسه فرهنگی و هنری نیز مانند سایر مجموعه ها پس از فراهم آوردن شرایط و مدارک مورد نظر آن قابل انجام است. از جمله شرایط ثبت موسسات فرهنگی و هنری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • موسسات فرهنگی هنری در دو نوع تک منظوره و چند منظوره وجود دارند. اگر نوع موسسه شما چند منظوره است باید تعداد اعضا ۳ نفر و اگر تک منظوره است باید حداقل دو نفر باشند.
  • شرایط سنی اعضای آن باید حداقل ۲۵ سال برای متاهلین و حداقل ۲۷ سال برای مجردین است.
  • مدرک تحصیلی باید حداقل کارشناسی ارشد یا بالاتر باشد.
  • برای آقایان ارائه کارت پایان خدمت ضروری است.
  • اعضای موسسه باید هیچ گونه سوپیشینه کیفری نداشته باشند.
  • مستنداتی باید مبنی بر فعالیت فرهنگی هنری و مهارت های اعضا ارائه شود.
  • تمام امکانات و تجهیزات مورد نیاز باید ارائه شود.

مشاوره رایگان ثبت موسسه

با توجه به این که بسیاری از افراد در زمینه امور ثبتی و حقوقی سررشته چندانی ندارند ممکن است در هنگام ثبت موسسه دچار مشکل شوند. با این حال نیازی به نگرانی در این باره نیست. امروزه موسسات ثبتی زیادی ابداع شده اند که کلیه خدمات ثبتی را در ازای دریافت هزینه ای برای مشتریان انجام می‌دهند. لازم به ذکر است که برخی از این موسسات اقدام به مشاوره رایگان ثبت موسسه می‌کنند و اگر شما در این باره سوالی داشته باشید می‌توانید با این مشاور از طریق شماره تماس های موجود در سایت تماس بگیرید. لازم به ذکر است که هزینه های ثبت موسسه در روش های آنلاین بسیار مناسب تر از روش های حضوری است.

سخن آخر:

موسسه ها نوعی تشکیلات هستند که در زمینه های مختلفی و با اهداف نامحدودی فعالیت خود را آغاز می‌کنند. این موسسات پیش از تاسیس و راه اندازی باید ثبت شوند و مجوز راه اندازی آن ها دریافت شود. جهت ثبت موسسه فراهم کردن شرایط مورد نظر و ارائه مدارک که بسته به نوع تجاری و غیر تجاری بودن موسسه متفاوت است بسیار ضروری است. در صورت عدم آگاهی در مورد مراحل ثبت موسسات می‌توانید وارد سایت های مربوطه شده و از مشاورات رایگان آن ها استفاده کنید. هم چنین می‌توانید کلیه مراحل ثبت موسسه را به موسسات ثبتی واگذار کنید. در این مطلب به معرفی انواع موسسات، شرایط و مدارک مورد نیاز برای ثبت و به بررسی مراحل ثبت انواع موسسات پرداخته شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره