پشتیبانی آنلاین : 09357100044 (واتساپ - ایتا - تلگرام) تماس : 02125917699
ثبت شرکت, مقالات

تبدیل شرکت سهامی خاص به عام

تبدیل شرکت سهامی خاص به عام

تبدیل شرکت ها یکی از فرصت هایی است که هر شرکت با رعایت قوانین و شرایط آن می تواند از این مزیت بهره مند شوند. به صورت کلی قانون اجازه تبدیل شرکتها به یکدیگر را نمی دهد. البته در ماده ۲۷۸ لایجه قانونی تبدیل شرکت سهامی خاص به سهامی عام این امکان قرار داده شده است. مهم ترین شرط تبدیل شرکت سهامی خاص به عام این است که تمامی اعضا و سهامدارن شرکت موافق این کار بوده و آن را تایید کنند.

در ادامه سعی می کنیم تا به صورت کامل تمامی شرایط و مدارک مورد نیاز برای تبدیل شرکت سهامی خاص به عام را مورد بررسی قرار دهیم. البته قبل از آن بهتر است به بررسی این دو نوع شرکت و مدارک و شرایطی که لازم دارند بپردازیم تا بیشتر با این دو نوع شرکت آشنا شویم.

شرکت سهامی خاص چیست؟

شرکت سهامی خاص یکی از پرطرفدارترین انواع ثبت شرکتها است. این شرکت حداقل با 5 نفر قابل ثبت شدن است. شرکت سهامی خاص از افرادی تشکیل شده است که هر کدام از این افراد به اندازه مشخص شده در شرکت سهیم هستند. سرمایه اولیه برای راه اندازی این شرکت مبلغ 1 میلیون ریال است که باید در حسابی به نام شرکت و در نزد بانک محفوظ بماند.

شرکت های سهامی خاص به دلیل قابلیت شرکت در مناقصه ها و مزایده های رسمی و دولتی طرفداران بسیار زیادی دارند. این نوع از شرکت ها با هزینه بسیار مناسب و اقتصادی در سامانه پایدار ثبت قابل ثبت شدن هستند.

برای ثبت شرکت سهامی خاص کافی است تا فرم های قرار داده شده روی سایت را پر کرده و منتظر تماس کارشناسان ما باشید.

شرایط انتخاب نام شرکت سهامی خاص

هنگام ثبت شرکت در انواع مختلف از جمله سهامی خاص از ذکر نام شریک در کنار نام شرکت خودداری شود همچنین همراه با نام ثبت شده شرکت، عبارت «سهامی خاص» حتما باید قید شود تا اشخاص ثالث به هنگام معامله با شرکت به ماهیت وجودی آن پی ببرند.

در هنگام ثبت و انتخاب نام شرکت های سهامی خاص نکات زیر را باید مورد توجه قرار داد:
از نام و نام خانوادگی و اسامی خاص استفاده نگردد؛ اسامی پیشنهادی قبلاَ ثبت نشده باشد، دارای معنا و مفهوم باشد و با فرهنگ اسلامی مطابقت داشته باشد.

عدد نباشد، لاتین نباشد، از فرهنگ لغات فارسی استفاده شده باشد و در صورتی که نام پیشنهادی متداول نیست تصویری از مستند ضمیمه گردد. همچنین، از کلماتی نظیرشاهد، شهید، جانباز، آزاده، اسامی متبرکه، انتظام، نظام، موزه، کیش، نیروی انسانی، اینترنت، کارگشا استفاده نگردد.

تبدیل سعامی خاص به سهامی عام

شرکت سهامی عام چیست؟

برای تبدیل شرکت سهامی خاص به عام بهتر است اطلاعاتی در مورد شرکت های سهامی عام و تعیین سهم در آن ها نیز داشته باشید. در شرکت‌ سهامی عام عبارت سهامی عام باید بدون فاصله در کنار نام شرکت ذکر شود. در زمان تاسیس این شرکت‌ها سرمایه آن‌ها نباید کمتر از ۵ میلیون ریال باشد. اگر سرمایه شرکت بعد از تاسیس به هر دلیلی  از این مبلغ کمتر شود باید ظرف یک سال نسبت به افزایش سرمایه تا میزان حداقل مقرر در قانون اقدام شود وگرنه هر ذینفغی می‌تواند انحلال این شرکت را از دادگاه صالح بخواهد.

برای ثبت شرکت سهامی عام موسسین باید حداقل بیست درصد سرمایه شرکت را خودشان متقبل شوند و لااقل سی و پنج درصد مبلغ تعهد شده را در حسابی به نام شرکت در شرف تاسیس بسپارند و بعد از آن اظهارنامه و اساسنامه و طرح اعلامیه پذیره نویسی سهام را که توسط تمام موسسین امضا شده است به اداره ثبت شرکت‌ها تحویل دهند و رسید دریافت کنند.

سهم قسمتی از سرمایه شرکت سهامی است که میزان مشارکت و تعهدات  و منافع صاحب آن را در شرکت سهامی مشخص می‌کند. ورقه سهم یک سند قابل معامله است که نماینده تعداد سهامی است که صاحب آن در شرکت سهامی دارد. سهم ممکن است بانام یا بی‌نام باشد.

تبدیل شرکت سهامی خاص به شرکت سهامی عام

شرایط تبدیل شرکت سهامی خاص به عام

در درجه نخست، شرکت سهامی خاص تنها در صورتی می‌تواند تبدیل به سهامی عام شود که چهار شرط را داشته باشد: طبق لایحه اصلاحی قانون تجارت، شرکت سهامی خاص در صورتی می‌تواند به شرکت سهامی عام تبدیل شود که شرایط زیر را داشته باشد.

• موضوع به تصویب مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت سهامی خاص رسیده باشد.

• سرمایه آن حداقل به میزانی باشد که برای شرکت‌های سهامی عام مقرر شده است یا شرکت سرمایه خود را به میزان مذکور افزایش دهد.

• دو سال تمام از تاریخ تاسیس و ثبت شرکت گذشته و دو ترازنامه آن به تصویب مجمع عمومی صاحبان سهام رسیده باشد.

• اساسنامه آن با رعایت مقررات این قانون در مورد شرکت‌های سهامی عام تنظیم یا اصلاح شده باشد.

بنابراین در صورت داشتن شرایط فوق‌الذکر، شرکت سهامی خاص می‌تواند تبدیل به عام شود. اما داشتن این شرایط، گرچه لازم است ولی کافی نیست.
شرکت باید مدارک و مستنداتی را نیز تهیه کند و آن را به اداره ثبت شرکت‌های محل فعالیت شرکت ارائه دهد.
شرکت سهامی خاص باید ظرف یک ماه از تاریخی که مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام تبدیل شرکت را تصویب کرده است، صورت‌جلسه مجمع عمومی فوق‌العاده را به ضمیمه مدارک زیر به مرجع ثبت شرکت‌ها تسلیم کند:

۱) اساسنامه‌ای که برای شرکت سهامی عام تنظیم شده و به تصویب مجمع عمومی فوق‌العاده رسیده است.

۲) دو ترازنامه و حساب سود و زیان که در مجمع عمومی عادی تصویب و به تایید حسابدار رسمی رسیده باشد.

۳) صورت دارایی شرکت در موقع تسلیم مدارک به مرجع ثبت شرکت‌ها که متضمن تقویم کلیه اموال منقول و غیر منقول شرکت بوده و به تایید کارشناس رسمی وزارت دادگستری رسیده باشد.

۴) اعلامیه تبدیل شرکت که باید به امضای دارندگان امضای مجاز شرکت رسیده و مشتمل بر این موارد باشد:

  • نام و شماره ثبت شرکت
  • موضوع شرکت و نوع فعالیت‌های آن
  • مرکز اصلی شرکت و در صورتی که شرکت شعبی داشته باشد نشانی شعب آن
  • در صورتی که شرکت برای مدت محدود تشکیل شده باشد تاریخ انقضای مدت آن
  • سرمایه شرکت و مبلغ پرداخت شده آن
  • اگر سهام ممتاز منتشر شده باشد تعداد و امتیازات آن
  • هویت کامل رئیس و اعضای هیات‌مدیره و مدیرعامل شرکت
  • شرایط حضور و حق رای صاحبان سهام در مجامع عمومی
  • مقررات اساسنامه راجع به تقسیم سود و تشکیل اندوخته
  • مبلغ دیون شرکت و همچنین مبلغ دیون اشخاص ثالث که از سوی شرکت تضمین شده است.
  • ذکر نام روزنامه کثیرالانتشاری که اطلاعیه‌ها و آگهی‌های شرکت در آن درج می‌شود.

برابر با قانون، اداره ثبت شرکت‌ها پس از وصول مدارک و تطبیق مندرجات آنها با این قانون، تبدیل شرکت را ثبت و مراتب را به هزینه شرکت آگهی خواهد کرد.
در آگهی تبدیل شرکت باید کلیه مندرجات اعلامیه تبدیل شرکت ذکر و قید شود که اساسنامه شرکت و دو ترازنامه و حساب سود و زیان آن مربوط به دو سال قبل از اتخاذ تصمیم نسبت به تبدیل شرکت و همچنین صورت دارایی شرکت و اموال منقول و غیر منقول آن در مرجع ثبت شرکت‌ها و در مرکز شرکت برای مراجعه علاقه‌مندان آماده است.
آگهی تبدیل شرکت باید علاوه‌بر روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی‌های شرکت در آن درج می‌شود، اقلا در یک روزنامه کثیرالانتشار دیگر نیز آگهی شود.

در این فرآیند، شرکت در حال تبدیل شرکت سهامی خاص به عام، می‌تواند پذیره‌نویسی کند. پذیره‌نویسی عملی حقوقی است که به موجب آن شخص تعهد می‌کند با تامین قسمتی از سرمایه شرکت در حدود مبلغی آورده شده در شرکت سهامی عام شریک شود. در این مرحله هر فرد علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری می‌تواند وارد شرکت جدید شود.
فردی که قبلا نیز از سهامداران شرکت نبوده است، اجازه پذیره‌نویسی را خود اداره ثبت شرکت‌ها باید به شرکت بدهد.

اعلامیه پذیره‌نویسی باید از سوی موسسان در جراید آگهی شده و نیز در بانکی که تعهد سهام نزد آن صورت می‌گیرد در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده شود. ظرف مهلتی که در اعلامیه پذیره‌نویسی معین شده، علاقه‌مندان به بانک مراجعه و ورقه تعهد سهام را امضا و مبلغی را که نقدا باید پرداخت شود تادیه و رسید دریافت خواهند کرد.
امضای ورقه تعهد سهم به منزله قبولی تمام اساسنامه و مفاد آن خواهد بود.
در مرحله بعد از پذیره‌نویسی، شرکت سهامی عام با احراز پذیره‌نویسی کلیه سهام شرکت و تادیه مبالغ لازم و شور درباره اساسنامه شرکت و تصویب آن، اولین مدیران و بازرس یا بازرسان شرکت را انتخاب می‌کند.

یکی از مهم ترین مواردی که در تبدیل شرکت سهامی خاص به عام باید بدانید این است که هرگاه افزایش سرمایه شرکت تا ۹ ماه از تاریخ تسلیم طرح اعلامیه پذیره‌نویسی به اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت نرسد، به درخواست هر یک از پذیره‌نویسان سهام جدید، اداره گواهی‌نامه‌ای حاکی از عدم ثبت افزایش سرمایه شرکت صادر می‌کند تا اشخاصی که سهام جدید را پذیره‌نویسی کرده‌اند به بانک مراجعه کنند و وجوه پرداختی خود را مسترد دارند. در این صورت هر گونه هزینه‌ای که برای افزایش سرمایه شرکت پرداخت یا تعهد شده باشد به‌عهده شرکت قرار می‌گیرد.

مدارک لازم برای تبدیل شرکت سهامی خاص به عام

مدارک لازم برای تبدیل شرکت سهامی خاص به سهامی عام

شرکت سهامی خاص باید ظرف یک ماه از تاریخی که مجمع عمومی فوق‌العاده‌ی آن، تغییرات مربوط به ثبت شرکت را تصویب کرده است مدارک زیر را به مرجع ثبت شرکت‌ها تسلیم کند تا بتواند تبدیل شرکت سهامی خاص به عام را انجام دهد.

  • صورتجلسه‌ مجمع عمومی فوق‌العاده که تبدیل شرکت را تصویب نموده است.
  • اساسنامه که برای شرکت سهامی عام تنظیم شده و به تصویب مجمع عمومی فوق العاده رسیده است.
  • دو ترازنامه و دو حساب سود و زیان مربوط به دو سال قبل از اخذ تصمیم نسبت به تبدیل شرکت،که به تایید حسابدار  رسمی رسیده باشد.
  • صورت دارایی شرکت در موقع تسلیم مدارک به مرجع ثبت شرکت ها،که متضمن تقویم کلیه ی اموال منقول و غیر منقول شرکت بوده و به تایید کارشناس رسمی وزارت دادگستری رسیده باشد.
  • اعلامیه ی تبدیل که باید به امضای دارندگان امضای مجاز شرکت رسیده و مشتمل بر این نکات باشد:نام و شماره ثبت، موضوع، نوع فعالیت و مدت شرکت
  • مرکز اصلی شرکت و در صورتی که شعبی داشته باشد، نشانی شعب آن.
  • سرمایه‌ شرکت و مبلغ پرداخت شده‌ی آن.
  • تعداد و امتیازات سهام ممتاز، اگر وجود داشته باشد.
  • در صورتی که شرکت برای مدت محدود تشکیل شده باشد، تاریخ انقضای مدت.
  • هویت کامل رئیس و اعضای هیات مدیره و مدیر عامل شرکت
  • شرایط حضور و حق رای صاحبان سهام در مجامع عمومی
  • مقررات اساسنامه راجع به تقسیم سود و تشکیل اندوخته
  • مبلغ دیون شرکت و همچنین مبلغ دیون اشخاص ثالث که توسط شرکت تضمین شده است.
  • ذکر نام روزنامه ی کثیرالانتشاری که اطلاعیه ها و آگهی های شرکت در آن درج می‌گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره