پشتیبانی آنلاین : 09357100044 (واتساپ - ایتا - تلگرام) تماس : 02125917699
ثبت شرکت, مقالات

تغییر موضوع فعالیت شرکت

تغییر موضوع فعالیت شرکت

موضوع شرکت در واقع فعالیت تولیدی یا خدماتی است که در آن شرکت انجام می شود. این فعالیت می تواند از نوع تجاری یا غیرتجاری و به صورت موسسه باشد. شرکت هایی که در موضوعات مختلف فعالیت می کنند، می توانند با توجه به شرایطی که در نظر گرفته شده است برای تغییر موضوع فعالیت شرکت اقدام نمایند.

بعد از ثبت شرکت برای تعیین موضوع فعالیت شرکت و البته تغییر آن در مراحل ثانویه، شرایط و ضوابط خاصی در نظر گرفته شده است. ابتدا باید شما بدانید شرکت چیست و فعالیت های آن در چه دسته بندی هایی قرار می گیرند و سپس برای تغییرات موضوع آن براساس شرایط و ضوابطی که در نظر گرفته شده است اقدام نمایید.

موضوع فعالیت شرکت چیست؟

موضوع فعالیت شرکت در قالب های مختلفی می تواند باشد. هر شرکت باید موضوع فعالیت خود را در اساسنامه شرکت بیاورد. زمانی که موضوع فعالیت یک شرکت مشخص می شود، تمامی فعالیت ها و وظایف تمامی اعضای شرکت مشخص می شود.

یکی از دلایل دیگری که موضوع شرکت حتما باید در اساسنامه آن ذکر شود، به این مبحث بر می گردد که هیچ یک از اعضا حق ندارند منابع مالی یا مادی شرکت را در موضوعات و فعالیت های دیگری مصرف نمایند.

به عبارت دیگر می توان گفت که موضوع فعالیت شرکت، اهداف کلی شرکت را مشخص می کند و باعث می شود تا افراد در چارچوب مشخص شده فعالیت کنند. شرکتی را تصور کنید که موضوع فعالیت آن مشخص نباشد و هر زمان و هر روزی در فعالیت خاصی مشغول به کار باشد.

تغییر موضوع شرکت

تغییر موضوع فعالیت شرکت

یک شرکت ممکن است فعالیت های مختلفی انجام دهد که همه این موضوعات در اساسنامه آن ذکر شده باشند. زمانی که یک شرکت و کسب و کار قصد دارد موضوع فعالیت شرکت خود را به صورت کلی تغییر دهد، موضوعات قبلی را حذف نماید و یا موضوع جدیدی را به فعالیت های شرکت اضافه کند، باید مجمع عمومی فوق العاده ای تشکیل دهد و در این مجمع دستوالعمل های لازم برای داشتن شرایط تغییرات موضوع مورد نظر را بررسی کند.

مجمع مورد نظر برای انواع شرکت های سهامی خاص و عام و همچنین شرکت مسئولیت محدود شامل مدیرعامل، شرکا و تمامی سهامدارن شرکت می باشد. پس از تعیین تغییرات در موضوع شرکت، باید تمامی اعضا دستوالعمل صادر شده را امضا نمایند.

کاهش بند هایی از موضوعات فعالیت و یا الحاق بند هایی موضوع فعالیت شرکت و تغییر آنها در اساسنامه می باشد.

بعد از برگزاری مجمع باید ظرف چند روز صورتجلسه و دیگر مدارک لازم را به اداره ثبت شرکت ها از طریق باجه های پستی دهید. مدت زمان لازم برای تغییر موضوع شرکت ، نهایتا 2 هفته است.

اخذ مجوز برای تغییر موضوع فعالیت شرکت

یکی از مهم ترین موضوعاتی که برای تغییر موضوع فعالیت شرکت باید در نظر داشته باشید این است که فعالیت جدید و موضوع جدید شرکت ممکن است یک حوزه کاملاً جدید باشد و نیاز به اخذ مجوز داشته باشد.

در صورتی که قصد داشتید موضوع شرکت را تغییر دهید یا موضوعاتی را به شرکت اضافه کنید و موضوع مورد نظر نیاز به اخذ مجوز داشت، حتما باید برای اخذ مجوز مورد نظر اقدام نمایید.

علاوه بر اینها هنگام تغییر موضوع شرکت به تفکیک موضوعات تجاری و غیرتجاری، تک موضوعی بودن شرکت­های تعاونی و امکان تدوین موضوعات مختلف برای یک شرکت چند منظوره نیز توجه کنید.

مراحل تغییر فعالیت و موضوع شرکت

تغییر فعالیت شرکت

اگر قصد داشته باشید موضوعی را به موضوعات شرکت اضافه کنید و یا موضوعی را از شرکت و فعالیت های آن حذف کنید، باید مراحل زیر را طی کنید. در نظر داشته باشید استفاده از دانش افراد با تجربه برای اینکار می تواند به سریع تر شدن روند تغییرات موضوع و اخذ مجوز ها و همچنین کاهش هزینه های این کار کمک بسیار زیادی بکند. برای مشاوره رایگان و پاسخ به سوالات اساسی در مورد تغییر موضوع فعالیت شرکت می توانید به صورت 24 ساعته با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

  • تشکیل مجمع عمومی فوق العاده
  • تنظیم صورتجلسه مجمع فوق العاده مبنی بر تغییر موضوع شرکت
  • تعیین سهم هریک از شرکا
  • تهیه لیست سهامداران حاضر در مجمع فوق العاده
  • ثبت تغییرات در سامانه اداره ثبت
  • رفع ایرادهای وارد شده به موضوع از طرف کارشناسان اداره ثبت
  • تایید نهایی موضوع و صدور پیش آگهی تغییرات
  • انتشار آگهی تغییرات در روزنامه رسمی کشور حدوداً ده روز پس از صدور پیش آگهی

مدارک مورد نیاز برای تغییر موضوع فعالیت شرکت

  • مجوز اضافه موضوعات در صورتی که نیاز به مجوز داشته باشند
  • یک نسخه از آگهی تاسیس
  • یک نسخه از روزنامه رسمی
  • کپی آخرین تغییرات (در صورت وجود)
  • کپی شناسنامه و کارت ملی اعضای شرکت ( هیئت مدیره، بازرسین و سهامداران )

تغییر موضوع فعالیت شرکت سهامی خاص

شرکتهای سهامی خاص همانطور که قبلا توضیح دادیم، از شرایط خاصی برای ثبت شدن و تشکیل جلسات برخوردار هستند. همه این نوع شرکت ها دارای شرایط خاصی برای ثبت شدن و تعیین موضوع هستند. شرکت های ثبت شده به صورت سهامی خاص، در صورتی که قصد داشته باشند موضوع فعالیت خود را تغییر دهند باید تمامی مراحل گفته شده در بالا را اجرا کرده و علاوه بر تنظیم صورتجلسه نیاز به تنظیم لیست سهامداران حاضر در مجمع و میزان سهام آنها همراه با امضا کلیه سهامداران دارد.

اگر درخواست انحلال شرکت را دارید و می خواهید در هیچ فعالیتی حضور نداشته باشید، می توانید از طریق فرم های ثبت شده روی وب سایت، درخواست خود را ثبت کنید.

تغییر موضوع فعالیت شرکت سهامی خاص

نمونه صورتجلسه تغییر موضوع یا الحاق مواردی به موضوع شرکت

 ( در شرکتهای با مسئولیت محدود ـ  تضامنی ـ  نسبی )

نام شرکت…………………….. ………… …………. شماره ثبت ……. …… …………… و شناسه ملی ………………. سرمایه ثبت شده …….. ….. ……….. ریال در تاریخ …………  ساعت …….. مجمع عمومی فوق العاده شرکت با حضور کلیه شرکاء / اکثریت شرکاء در محل شرکت تشکیل و نسبت به تغییر یا الحاق مواردی به موضوع شرکت اتخاذ تصمیم شد.

  نام شرکاء                                 میزان سهم الشرکه
1ـ خانم / آقای …………………………. دارای …………………………. ریال سهم الشرکه
2ـ خانم / آقای …………………………. دارای …………………………. ریال سهم الشرکه
3ـ خانم / آقای …………………………. دارای …………………………. ریال سهم الشرکه
4ـ خانم / آقای …………………………. دارای …………………………. ریال سهم الشرکه

موضوع شرکت بشرح زیر تغییر یافت یا مواردی به موضوع شرکت الحاق شد.
……………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………
در نتیجه ماده………………………. اساسنامه شرکت بشرح فوق اصلاح می گردد.
به خانم / آقای ………………………….. احدی از شرکاء یا وکیل رسمی شرکت وکالت داده می شود که ضمن مراجعه به اداره ثبت شرکتها نسبت به ثبت صورتجلسه و پرداخت حق الثبت و امضاء ذیل دفتر ثبت اقدام نماید.

  • خانم / آقای ……………………………….    امضاء
  • خانم / آقای ……………………………….    امضاء
  • خانم / آقای ……………………………….    امضاء
  • خانم / آقای ……………………………….    امضاء

تغییر موضوع فعالیت شرکتهای مسئولیت محدود

شرکتهای با مسئولیت محدود نیازی به شرکا و سهامدارن ندارند و با دو نفر اعضا به راحتی راه اندازی می شوند. این شرکت ها برعکس شرکت های سهامی خاص نیاز به امضا کلیه سهامدارن برای تغییرات در موضوع فعالیت شرکت ندارند. پس می توان گفت که کار و همچنین هزینه تغییرات در موضوع فعالیت شرکت های مسئولیت محدود بسیار آسان تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره