پشتیبانی آنلاین : 09357100044 (واتساپ - ایتا - تلگرام) تماس : 02125917699
کارت بازرگانی

ابطال کارت بازرگانی

ابطال کارت بازرگانی

ابطال کارت بازرگانی چه شرایطی دارد؟ چه مدارکی را بایستی برای باطال نمودن کارت های بازرگانی ارائه نمود؟ این روزها افراد بسیار زیادی متقاضی دریافت کارت های بازرگانی هستند؛ اما در مقابل افراد و یا شرکت هایی را نیز می توان دید که کارت های آن ها یا به صورت اختیاری و یا به صورت اجباری باطل می شود. برای باطال نمودن این کارت ها لازم است مدارک خاصی را ارائه نموده و از شرایط لازم نیز برخوردار باشید. ما در این نوشتار قصد داریم تا به بررسی مدارک و شرایط موردنیاز برای ابطال کارت های بازرگانی بپردازیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر توصیه داریم تا انتها ما را همراهی نمایید.

کارت بازرگانی چیست؟

پیش از بررسی ملزومات ابطال کارت بازرگانی لازم است اشاره ای به کارت بازرگانی داشته باشیم تا با میزان اطلاعات بیشتری ادامه نوشتار را مطالعه نمایید. کارت های بازرگانی را می توان مجوزهایی دانست که عمدتا در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی قرار می گیرند. شرکت ها و یا افرادی که موفق به دریافت این کارت ها می شوند قادر خواهند بود تا در حوزه صادرات و واردات فعالیت داشته باشند. به واسطه دریافت مجوز می توان فعالیت های متعددی همچون ترخیص کالا، واردات از مناطق آزاد، ثبت سفارش، صادرات کالاهای مجاز و حق العمل کاری گمرک را انجام داد.

نکته ای که لازم است درباره کارت های بازرگانی بدانید این است که این کارت ها به دو دسته کارت های حقیقی و حقوقی تقسیم می شوند. بر این اساس شما به عنوان فردی حقیقی یا حقوقی می توانید اقدام به دریافت این کارت ها نمایید. گاهی ممکن است بنا به دلایل مختلفی تصمیم به ابطال کارت بازرگانی خود بگیرید. در چنین شرایطی لازم است مراحل خاصی را پشت سر گذاشته و مدارک موردنیاز برای این امر را نیز جمع آوری نمایید. از طریفی نیز ممکن است ابطال این کارت ها به صورت اجباری صورت پذیرد که لازم است با شرایط این نوع ابطال نیز آشنا باشید.

شرایط دریافت کارت بازرگانی

شرایط دریافت کارت بازرگانی

برای دریافت کارت بازرگانی لازم است از شرایط خاصی برخوردار باشید. با توجه به نوع کارتی که قصد دریافت آن دارید بایستی مدارک خاصی را جمع آوری نموده و ارائه نمایید. این امر را می توان یکی از مهم ترین شرایط دریافت کارت بازرگانی دانست که نباید از کنار آن به سادگی عبور نمود. افراد حقیقی برای دریافت این کارت ها باید حداقل 24 سال سن داشته باشند و به طور کامل نوع فعالیت و محل کسب و کار خود را نیز مشخص نمایند. همچنین برخورداری از سابقه فعالیت تجاری و مدارک مرتبط با تجارت نیز از دیگر شرایط دریافت این کارت ها به شمار می رود.

شرایط ابطال کارت بازرگانی

به طور کلی شرایط ابطال کارت بازرگانی به این شکل است که افراد حقیقی و حقوقی برای ابطال می توانند به دو صورت اختیاری و اجباری اقدام نمایند. در این راستا لازم است مدارک موردنیاز را جمع آوری نمایید. این مدارک با توجه به نوع کارتی که دریافت نموده اید متفاوت می باشد. در ادامه به بررسی دقیق تر این دو روش خواهیم پرداخت.

انواع روش های ابطال کارت بازرگانی

همان گونه که در بخش قبلی نیز بیان شد برای باطل شدن کارت بازرگانی دو روش وجود دارد. انواع روش های ابطال کارت بازرگانی به صورت زیر می باشند.

  • ابطال اختیاری
  • ابطال اجباری

ابطال اختیاری چیست؟

ابطال اجباری کارت بازرگانی

گاهی بنا به دلایلی دارندگان کارت های بازرکانی پیش از پایان انقضای کارت خود به صورت اختیاری اقدام به باطل کردن تمامی کارت های بازرگانی خود می نمایند. اگر بخواهیم اشاره ای اجمالی به این دلایل داشته باشیم می توان عدم تمایل به استفاده از کارت بازرگانی، تغییر شغل و توقف فعالیت های تجاری را نام برد که همگی می توانند در این روند موثر واقع شوند. این نوع ابطال را با نام ابطال اختیاری می شناسند.

ابطال اجباری کارت بازرگانی چیست؟

ابطال اجباری کارت بازرگانی

در برخی موارد مشاهده می شود که وزرات بازرگانی بنابر صلاحدید خود اقدام به ابطال کارت بازرگانی شما می نماید. برای ابطال اجباری کارت های بازرکانی قوانین و مقررات خاصی وضع شده اند. در صورتی که شما به عنوان شخص حقیقی و یا حقوقی از برخی شرایط دریافت کارت بازرگانی برخوردار نباشید، وزرات بازرگانی اقدام به ابطال کارت شما خواهد نمود. از دیگر مواردی که می توانند زمینه ساز ابطال کارت می شوند می توان به عدم پرداخت مالیات یا عدم اعلام شرایط مذکور به اتاق بازرگانی اشاره نمود.

بیشتر بخوانید: استعلام کارت بازرگانی

تعلیق کارت بازرگانی

تعلیق کارت بازرگانی در صورتی انجام می شود که کارت موردنظر مفقود شده و یا به سرقت رفته باشد. در چنین شرایطی شما به عنوان دارنده کارت بازرگانی می تواند اقدام به تعلیق نمودن کارت خود نمایید. درخواست خود را بایستی در اتاق بازرگانی به ثبت رساند و برای این امر مدارکی را نیز ارائه نمود. از جمله شرایط موردنیاز برای به تعلیق درآوردن کارت های بازرکانی می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • ارائه درخواست لازم مبنی بر تعلیق نمودن کارت بازرگانی
  • ارائه مدارک موردنیاز برای تعلیق و ضمیمه نمودن نامه آگاهی
  • ارائه آگهی درج شده در روزنامه های کثیرالانتشار

مدارک ابطال کارت بازرگانی کدامند؟

در این بخش از نوشتار خود قصد داریم تا به بررسی مدارک مورد نیاز برای باطل کردن کارت بازرگانی پرداخته و در این راستا اطلاعات مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. مدارک ابطال کارت بازرگانی برای افراد حقیقی و حقوقی متفاوت بوده و هرکدام به صورت زیر می باشند.

ابطال کارت بازرگانی افراد حقیقی

  • ارائه تقاضای فرد دارنده کارت مبنی بر باطل نمودن کارت بازرگانی
  • اصل کارت بازرگانی
  • اظهارنامه ابطال در دفاتر بازرگانی
  • گواهی مفاصا مربوط به حساب دارای آخرین سال مالیاتی
  • گواهی مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی جهت باطل نمودن

افراد حقوقی با چه مدارکی می توانند کارت بازرگانی را باطل کنند؟

  • ارائه تقاضای ابطال کارت
  • اطهارنامه ابطال در دفاتر بازرگانی
  • گواهی مفاضا حساب دارایی آخرین سال مالیاتی
  • صورتجلسه مرتبط با مجمع عمومی برای تمامی شرکت ها عم از شرکت های سهامی عام و خاص در راستای باطل نمودن کارت بازرگانی
  • ارائه گواهی مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی برای ابطال
  • اصل کارت بازرگانی
  • تصویر روزنامه کثیرالانتشار برای اعلام انحلال شرکت

نتیجه گیری

با توجه به مطالبی که بیان شد می توان به این نتیجه دست یافت که برای ابطال کارت بازرگانی بایستی با توجه به فرد حقیقی و یا حقوقی عمل نمود. در این راستا بایستی مدارک خاصی را ارائه نمود که این مدارک با توجه به نوع کارت بازرگانی دریافت شده متفاوت است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید از کارشناسان ما در مجموعه پایدار ثبت کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره