پشتیبانی آنلاین : 09357100044 (واتساپ - ایتا - تلگرام) تماس : 02125917699
دسته‌بندی نشده

مزایا و معایب شرکت مسئولیت محدود

مزایا و معایب شرکت مسئولیت محدود

در صورت تصمیم به ثبت شرکت در ابتدا نیاز است که هریک از شرکت های ذکر شده را شناخته و از مزایا و معایب آن و زمینه های فعالیت آن اطلاعات کاملی داشته باشیم. پایدار ثبت در این صفحه قصد دارد یکی از پرطرفدارترین نوع شرکت های تجاری را هدف قرار داده و از مزایا و معایب شرکت مسئولیت محدود، محدودیت های شرکت با مسئولیت محدود، مالیات شرکت با مسئولیت محدود و … سخن بگوید. اما در ابتدا لازم است بدانیم شرکت مسئولیت محدود چیست؟ تا پایان همراه ما باشید.

شرکت مسئولیت محدود چیست؟

بر اساس ماده 20 قانون تجارت، شرکت های تجاری را می توان به 7 قسم مختلف تقسیم بندی کرد؛ این هفت نوع شرکت عبارتند از : شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیرسهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت سهامی عام و شرکت تعاونی تولید و مصرف.

همانطور که اشاره شد؛ یکی از شرکت های هفت گانه تجاری قابل ثبت در ایران، شرکت با مسئولیت محدود می باشد. برای ثبت این شرکت دست کم به دو شریک کاری نیاز خواهید داشت. تصمیمات در شرکت با مسئولیت محدود باید به اکثریت لااقل نصف سرمایه رسیده و بعد از آن اتخاذ شود. مسئولیت هر یک از شرکا در این نوع شرکت محدود به میزان سرمایه آن ها خواهد بود و میزان سرمایه هریک از سرمایه گذاران درصد مشخص و معلومی را شامل می شود.

زمینه های فعالیت شرکت با مسئولیت محدود

ثبت شرکت مسئولیت محدود

از جمله مزایای ثبت شرکت با مسئولیت محدود وجود زمینه های گسترده برای فعالیت می باشد. البته اقلیت افرادی هستند که این مورد را در دسته معایب شرکت با مسئولیت محدود قرار داده و دلیل این امر را تنوع گسترده و عدم تصمیم گیری درست برای سرمایه گذار بیان می کنند. زمینه های فعالیت شرکت با مسئولیت محدود می تواند در حوزه های مختلف کشاورزی، تولیدی، صنعتی، پیمانکاری و … باشد.

لازم به ذکر است که در صورت ثبت شرکت با مسئولیت محدود امکان دریافت مجوز برای انجام فعالیت هایی نظیر بازرگانی همانند خرید و فروش انواع کالاها، فعالیت ‌های خدماتی، ساختمانی و … برای شما وجود خواهد داشت.

مزایای شرکت با مسئولیت محدود

آشنایی با مزایا و معایب شرکت مسئولیت محدود تا حد زیادی دید شفاف و روشنی از شرکت به شما خواهد داد. از جمله مزایای شرکت با مسئولیت محدود می توان به این موضوع اشاره داشت که بدون ارائه مدارک تودیع سرمایه و صرفا با اقرار موسسین سرمایه شرکت مشخص خواهد شد. امکان حضور یک یا چند نفر مدیر موظف یا غیرموظف خارج از شرکا برای شرکت وجود خواهد داشت. مالیات شرکت با مسئولیت محدود پس از کسر ضرر و زیان ها و با نرخ 25 درصد محاسبه خواهد شد.

معایب شرکت با مسئولیت محدود

اکنون که با مزایای شرکت با مسئولیت محدود خالی از لطف نیست اگر از معایب آن نیز آگاه باشیم. همانطور که در متون بالا ذکر شد از آنجا که مسئولیت هریک از شرکا بسته به سرمایه آن ها خواهد بود، احتمال می رود که شرکا از تعهد کاری و مسئولیت خود با عنوان اینکه سرمایه من کم است؛ فرار کنند. پس حتما در انتخاب شرکا دقت ویژه کنید.

پذیره ‌نویسی ‌ها و پرداخت ‌های سهم ‌الشرکه در این نوع شرکت عموما رسمی انجام نشده و صرفا به صورت صوری حل و فصل خواهد شد. از دیگر محدودیت های شرکت با مسئولیت محدود بحث نقل و انتقال سهام است. نقل و انتقال سهام در این نوع از شرکت ها آزاد نیست و برای انتقال آن نیاز به تایید دیگر شرکا خواهید داشت.

مسئولیت مدیرعامل در شرکت با مسئولیت محدود

معایب شرکت های مسئولیت محدود

برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود دست کم به حضور دو شریک کاری نیاز خواهید داشت؛ با توجه به اکثریت لااقل نصف سرمایه تصمیمات اتخاذ شده و سپس مهر تایید را دریافت می کنند. هیئت مدیره این شرکت وظیفه انتخاب مدیرعامل و تعیین حدود اختیارات آن را برعهده دارد. مسئولیت مدیرعامل در شرکت با مسئولیت محدود را می توان در موارد فوق خلاصه کرد :

  1. مدیرعامل باید مطابق با چارچوب های تعیین شده توسط هیئت مدیره رفتار کند.
  2. وظیفه تقسیم سود در پایان هرسال برعهده مدیرعامل خواهد بود.
  3. ضروری است مدیرعامل در جلسه های شرکا و مجامع عمومی شرکت خضور فعال داشته و خلاصه کارکردهای شرکت را در جلسه ارائه دهد.
  4. حقوق و مزایای مدیرعامل در شرکت های با مسئولیت محدود توسط هیئت مدیره تعیین خواهد شد.

ثبت شرکت با مسئولیت محدود و شرایط آن

جهت ثبت شرکت ‌های هفت گانه تجاری لازم است شرایطی برقرار باشد؛ این شرایط بسته به نوع شرکت انتخابی کاربر و زمینه فعالیت شرکت متفاوت خواهد بود. نحوه ثبت و مدارک لازم برای ثبت شرکت مسئولیت محدود به شرح زیر خواهد بود :

  1. در ابتدا و پیش از هرگونه اقدامی مزایا و معایب شرکت مسئولیت محدود را به دقت بررسی کنید.
  2. ضروری است که شرکت نامه تشکیل شده و امضا تمامی اعضا شرکت زیر آن قرار داشته باشد.
  3. تمامی سرمایه شرکت باید به صورت یک جا پرداخت شود.
  4. در نظر داشته باشید که نحوه ثبت و مدارک لازم برای ثبت شرکت مسئولیت محدود را باید به اداره ثبت شرکت ها ارسال کرده و تک به تک این مراحل را در این اداره انجام دهید تا با ثبت شرکت مورد نظر موافقت شود.
  5. حداقل سرمایه اولیه برای ثبت این قسم از شرکت ها برابر با 100 هزار تومان می باشد.
  6. حضور حداقل دو شریک برای شروع کار الزامی می باشد.
  7. حداقل لازم است پنج نام پیشنهادی برای شرکت انتخاب شود.
  8. کاربری اداری یا تجاری شرکت را تعیین کرده و مکانی مشخص جهت انجام فعالیت ها را برای آن معلوم کنید. (آگاه باشید که تمام نامه‌ های اداری و قضایی به آدرس مشخص شده توسط شما ارسال خواهد شد.)
  9. در ابتدای کار اعضای هیئت مدیره شرکت را انتخاب کنید.

مراحل لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود

یکی از مزایای شرکت با مسئولیت محدود، وجود دو راه مختلف جهت ثبت آن می باشد؛ دو راه پیش رو به طول و تفسیر برای شما شرح داده خواهد شد و مزایا و معایب شرکت مسئولیت محدود و راه های ثبت آن برای شما بیان خواهد :

  1. در اولین روش شما می توانید از طریق سامانه اداره ثبت شرکت‌ ها اقدام کنید. برای انجام این کار لازم است ابتدا وارد سایت سامانه اداره ثبت شرکت ‌ها شده و اطلاعات مورد ‌نیاز از قبیل نوع شرکت، مشخصات شرکا، اطلاعات شرکت، موضوع فعالیت و … را با جزئیات خواسته شده و در صحت کامل وارد کنید. سپس پنج نام انتخابی خود را در سامانه ثبت کرده و مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود را در سامانه بارگذاری کنید. در آخر مدارک خواسته شده را از طریق پست به اداره ثبت شرکت ‌ها ارسال کرده و در نهایت پیش ‌نویس آگهی ثبت شرکت را با مراجعه حضوری به این اداره دریافت کنید.
  2. در روش دیگر می توانید از طریق پنجره واحد فیزیکی کسب و کار نسبت به ثبت شرکت با مسئولیت محدود خود اقدام کنید. در نظر داشته باشید که این روش فقط در شهرهایی همچون تهران، مشهد، اصفهان، تبریز و شیراز امکام پذیر خواهد بود.

از مزایا و معایب شرکت مسئولیت محدود در روش دوم می توان به سرعت بالاتر در ثبت اشاره کرد. اگرچه تمامی مراحل در این روش حضوری خواهد بود اما می توانید علاوه بر ثبت شرکت، کارهای دیگر مربوط به فعالیت های شرکت همانند دریافت کد اقتصادی، کد بیمه، کارت بازرگانی و … را نیز انجام دهید.

مدارک لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود

برای آغاز فعالیت شرکت با مسئولیت محدود و ثبت نام تجاری شرکت خود به مدارک ثبت شرکت نیاز خواهید داشت؛ پایدار ثبت این مدارک را برای شما شرح می دهد:

  1. وجود دو نسخه از صورت جلسه مجمع عمومی موسسان و همچنین هیئت مدیره
  2. دو صفحه تقاضانامه تکمیل شده ثبت شرکت با مسئولیت محدود
  3. دو برگ تکمیل شده شرکت نامه
  4. دو نسخه از اساسنامه
  5. کپی شناسنامه و همچنین کارت ملی شرکا و اعضای هیئت مدیره شرکت
  6. ثبت ‌نام اعضای هیئت مدیره شرکت در سامانه ثنا
  7. دریافت مجوز فعالیت شرکت (در صورتی‌که موضوع کار و فعالیت شرکت نیاز به اخذ مجوز داشته باشد.)
  8. آگهی تاسیس و نامه نمایندگی (در صورتی ‌که شخص حقوقی باشد.)
  9. اقرارنامه مدیرعامل مبنی بر دریافت سرمایه ثبتی‌
  10. اقرارنامه اعضای هیئت مدیره شرکت مبنی بر نداشتن ممنوعیت ‌های قانونی
  11. اصل وکالت‌ نامه وکیل دادگستری (در صورتی‌که ثبت شرکت توسط وکیل انجام شود.)
  12. ارسال نام‌ های پیشنهادی برای شرکت (دست کم 5 نام)

کلام آخر

تلاش و هدف از نگارش این مقاله آشنایی هرچه بهتر و بیشتر شما با مزایا و معایب شرکت مسئولیت محدود، زمینه های فعالیت شرکت با مسئولیت محدود، نحوه ثبت و مدارک لازم برای ثبت شرکت مسئولیت محدود و … بود. همانطور که اشاره شد ثبت شرکت با مسئولیت محدود به نسبت دیگر شرکت های تجاری هفت گانه راحت تر اما پر ظرافت تر می باشد. پایدار ثبت می تواند همراه مناسبی برای شما در طی انجام این مراحل باشد.

کارشناسان مجموعه ضمن پاسخگویی جزئی به هرگونه سوالی، شما را در فرآیند ثبت شرکت همراهی کرده و در کوتاه ترین زمان و با کمترین هزینه تمام مراحل را برای شما انجام خواهند داد. تمامی مراحل ثبت شرکت در این مجموعه به صورت آنلاین انجام شده و کمترین وقت ممکن را از شما خواهد گرفت. علاوه بر ثبت شرکت با مسئولیت محدود می توانید برای دریافت کارت بازرگانی، ایزو و … روی این مجموعه حساب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره