پشتیبانی آنلاین : 09357100044 (واتساپ - ایتا - تلگرام) تماس : 02125917699
دسته‌بندی نشده

ورشکستگی شرکت چگونه اعلام می شود؟

ورشکستگی شرکت چگونه اعلام می شود؟

زمانی که بحران‌های اقتصادی و سیاسی پیدا شوند؛ معمولا قبل از اینکه افراد و مردم عادی دچار آسیب‌های اقتصادی و خسارات مالی شوند؛ این شرکت‌ها، تجار و بازرگانان هستند که دچار اختلال در عملیات خود می‌شوند. شرکت‌های تجاری به شدت به بحران‌های اقتصادی حساس هستند. این بحران‌ها می‌تواند نتیجه تغییرات شدید ارزی یا عدم ثبات در اجرای تصمیمات دولتی وتغییرات مکرر آنها باشد یا می‌تواند نتیجه تحریم‌های سیاسی کشورهای دیگر در جهت ضربه زدن به اقتصاد باشد. شرکت های ورشکسته موضوع اصلی این مقاله میباشد که در آن تمامی نکانت اعلام ورشکستگی را برای شما بیان کرده ایم. یکی از مقالات معتبر در زمینه ورشکستگی مقاله ثبت پایدار است که برای شما عزیزان آماده شده است. لطفا آن را با دقت مطالعه کنید.

شرایط ورشکستگی چیست؟

اولین نکته‌ای که باید به آن در خصوص ورشکستگی بعد از ثبت شرکت و عدم توانایی در اداره آن یا کاهش درآمد و بالا رفتن هزینه باید به آن اشاره داشت، امکان‌پذیر بودن آن برای تاجر و شرکت‌های تجاری است. بنابراین طرح دعوی ورشکستگی برای افراد عادی یا کسبه جزء متصور نیست. اگر فردی به‌دلیل ناتوانی از پرداخت دیون و تعهدات خود بخواهد نداری و ناتوانی مالی خود را اثبات کند، باید درخواست اعسار بدهد. اعسار خود نهاد حقوقی دیگری برای افراد جامعه و کسانی که بازرگان نیستند، است تا بتوانند زمانی که دادگاه ناتوانی آنها را از پرداخت دیون احراز کند، دین خود را به تعویق بیندازند یا آن را تقسیط کنند. البته اعسار را حتما باید به شکل دادخواست به محکمه حقوقی تقدیم کرد و صرفا پس از اثبات امر و صدور رای دادگاه دین او تقسیط یا تعدیل می‌شود و تا زمانی که این امر انجام نشده باید تمام دیون خود را مطابق تعهد خود پرداخت کند.

برای ورشکستگی می توانید فرم انحلال شرکت را پر کنید. ( تمامی مراحل به صورت آنلاین انجام می شود)

درخواست انحلال شرکت

1 مرحله اول : مشخصات شما
2 مرحله دوم : اطلاعات شرکت
3 مرحله سوم : تکمیل اطلاعات

چه افرادی می توانند ورشکستگی را اعلام کنند؟

  1. اعلام ورشکستگی توسط خود تاجر
  2. به درخواست و اعلام طلبکاران
  3. بر حسب تقاضای مدعی العموم

1) شخص تاجر

تاجر باید در مدت سه روز از زمانی که از عهده ی پرداخت بدهی ها و تعهدات نقدی او حاصل شده است، ناتوانی خود را به دفتر محکمه بدایت محل اقامت خود اظهار نموده و صورتحساب دارایی و کلیه دفاتر تجاری خود را به دفتر محکمه مزبور تسلیم نماید  تا مورد بررسی مراجع مربوط قرار گیرد.
به این منظور است که تمامی صورتحساب های مورد نظر قانونگذار از هر جهت کامل باشد و به طور موثر در زمان تصمیم گیری و اعلام ورشکستگی مورد استفاده دادگاه قرار گیرد.
هر تاجری به محض اینکه فهمید نمی تواند بدهی های خود را پرداخت کند، باید خیلی سریع به دادگاه اطلاع دهد که تجارت او متوقف شده است و قابلیت پرداخت دیون مالی و بدهی هایش را ندارد. از طرفی قانون، اول خود تاجر را موظف به اعلام ورشکستگی نموده است. ورشکستگی تاجر از نظر جامعه، عملی نامناسب است و باعث می شود که تمامی اعتبار تاجر از بین برود و از او گرفته شود. و دقیقا به همین خاطر است که باعث می شود تاجران بلافاصله ورشکستگی خود را اعلام نکنند.

بنا به قونون تجارت، صورتحسابی که تاجر به دادگاه می دهد باید تاریخ داشته باشد تاجر آن را امضا کرده باشد و به موارد و مدارک زیر در آن وجود داشته باشد:

  1. تعداد و تقویم کلیه اموال منقول و غیرمنقول تاجر به طور مشروح
  2. صورت تمامی بدی ها و طلب های تاجر
  3. صورت نفع و ضرر و صورت مخارج شخصی

نکته: در صورت توقف شرکت های تضامنی و نسبی، اسامی و آدرس اقامت تمامی شریکان و در شرکت های مختلط، اسامی و آدرس اقامت تمامی شریکان ضامن باید در مدارک بالا موجود باشد.

2) به درخواست طلبکاران

در اکثر موارد به دلایلی که در بالا برای شما بیان شد، تاجر حاضر نیست ورشکستگی خود را اعلام کند، و آن را تا جایی که ممکن است مخفی می کند. در این حالت طلبکاران می توانند مواقعی که در پرداخت مطالبات تجاری آن ها وقفه حاصل شد، ورشکستگی تاجر را به دادگاه اعلام دارند. البته دادگاه تاجر را احضار می نماید و از وضعیت قروض و دارایی و نحوه پرداخت بدهی های او جویا می شود. در صورتی که دادگاه و قانون تشخیص داد واقعاَ تاجر نمی تواند قروض و تعهدات نقدی خود را پرداخت کند، در آن صورت حکم ورشکستگی تاجر را صادر می کند.

3) دادستان

ورشکستگی تاجر فقط به طلبکاران او لطمه نمی زند، بلکه امکان دارد باعث ورشکستگی سایر تجار طلبکار او هم بشود. دولت باید نظارت در امر تجارت مخصوصاَ ورشکستگی داشته باشد. بر این اساس، دادستان حق دارد که به محض مشاهده وضعیت چنین تاجری که ممکن است تجارت بقیه را به خطر اندازد، مراتب را به دادگاه اعلام و حکم ورشکستگی او را صادر نماید.

ورشکستگی چند نوع می باشد؟

ورشکستگی انواع مختلفی دارد که در این مقاله ما 3 نوع آن را برای شمابیان میکنیم. انواع ورشکستگی به صورت زیر می باشد.

ورشکستگی عادی
ورشکستگی به تقصیر
ورشکستگی به تقلب

انواع ورشکستی را برای شما بیان میکنیم و علت را برای شما بررسی می کنیم تا مجازات و عواقب ورشکستگی گریبان گیر شما مخاطبان عزیز نگردد.

 

ورشکستگی عادی

ورشکسته عادی به کسی گفته می شود که پس از مدتی نتواند دیون مالی و بدهی هایش را پرداخت کند یا توانایی این امر را نداشته باشد. تاجر باید در مدت سه روز از زمانی که از عهده ی پرداخت بدهی ها و تعهدات نقدی او حاصل شده است، ناتوانی خود را به دفتر محکمه بدایت محل اقامت خود اظهار نموده و صورتحساب دارایی و کلیه دفاتر تجاری خود را به دفتر محکمه مزبور تسلیم نماید  تا مورد بررسی مراجع مربوط قرار گیرد. به این منظور است که تمامی صورتحساب های مورد نظر قانونگذار از هر جهت کامل باشد و به طور موثر در زمان تصمیم گیری و اعلام ورشکستگی مورد استفاده دادگاه قرار گیرد.

برای اطلاع از اعلام و مدارک مورد نیاز ورشکستگی مقاله ی چگونه ورشکستگی را اعلام کنیم را مطالعه کنید و طبق آن عمل کنید؛ زیرا در غیر اینصورت شما نمی توانید ورشکست عادی محسوب شوید.

ورشکستگی به تقصیر (اختیاری)

ورشکستگی به تقصیر اینگونه است که قاضی پس از بررسی مدارک و اسناد رای نهایی را صادر میکند. این حالات به 4 دسته تقسیم شده که در ادامه برای شما بررسی خواهیم کرد:

1) اگر تاجر بخواهد در وضعیت مالی نامناسبی که در آن قرار دارد، تعهدات مالی سنگین بدهد که حال از روی قصد یا سهوی باشد. یا به عبارت دیگر تعهد غیر متعارف به نفع دیگری کند.

2) اگر تاجر از ورشکستگی خود خبر و آگاهی کامل داشته باشد ولی آن را طی مدت مشخص 3 روز به دادگاه اعلام نکند، و دفاتر تجاری و قانونی خود را در این زمان تسلیم دادگاه نکند.

3) پلمپ نکردن دفاتر تجاری یا به عبارت دیگر نداشتن دفاتر پلمپ و یا حتی وجود مشکل در دفاتر و ترتیب آن ها

4) بیان نکردن بدهی و دیون مالی و یا حتی مطالبات در صورتی که از آن ها اطلاع دقیق داشته باشید.

نکته اینجاست که ، ورشکستگی به تقصیر با این شرط قابل صدور است که ناجر از قصد این امور و شرایط را مهیا نکرده باشد، که اکر از روی قصد باشد، وارد قسمت بعدی یعنی به تقلب می شود که در ادامه برای شما بیان می کنیم. ورشکستگی به تصیر و به تقلب هر دو جرم محسوب می شوند.

ورشکستگی به تقصیر (اجباری)

ورشکستگی در شرایط زیر به وجود می آید و پس از اثبات شرایط، قاضی باید حکم به تقصیر اجباری را صادر کند. این موارد که در ادامه برای شما شرح می دهیم عبارند از:

1) اگر خرج و مخارج شخصی و خانه ی تاجر در زمان قبل از اعلام بیشتر از درآمد او باشد. که تاجر میتوانست با یک حساب و کتاب کوچک این مشکل را برطرف کند و جلوگیری کند.

2) اگر که تاجر معاملاتی کرده باشد که بازگشت سرمایه و سود در آن امور به صورت احتمالی و 50-50 باشد و نتوان گفت به طور قطع سود خواهد کردیا به عبارت دیگر انجام معاملات غیر متعارف با سود کاملا احتمالی که اصلا قطعی و عاقلانه نیست.

3) تاخیر انداختن در ورشکست شدن به این صورت که؛ جنسی را با قیمت بالا خریده و با قیمت پایین به فروش برساند، به دلیل گردش مالی کاملا مضر، ولی نگهدارنده ی تاجر؛ تنهای برای به تاخیر انداختن ورشکستگی

4) پس از اینکه امور او متوقف شد، به هر دلیلی دیون مالی و بدهی یکی از طلبکاران را به بقیه ی آن ها ترجیح دهد، بذدهی او را پرداخت کند و بقیه را به امان خدا رها کند!

ورشکستگی به تقلب

ورشکستگی به تقلب به اینصورت است که تاجر به هیچ عنوان ناتوان در پرداخت بدهی ها و دیون مالی نمی باشد، بلکه خود را ناتوان نشان میدهد. در شرایط زیر برای همچین تاجری حکم ورشکستگی به تقلب صادر میگردد.

  • دفاتر پلمپ شده تجاری تاجر مفقود شده یا از بین رفته باشد.
  • در صورتی که تاجر دارایی و اموال خود را پنهان کرده باشد یا در معامله ای از پیش تعیین شده و کاملا سوری، آن ها را به واسطه فردی از بین برده باشد.
  • در صورتی که تاجر بدهی های خود را به صورت دروغین و با هماهنگی زیاد کرده باشد که حقیقت نداشته باشند.

ورشکستی به تقلب یکی دیگر از انواع ورشکستگیست که مثل مورد قبلی (به تقصیر) جرم محسوب می شود که اگر اثبات شود، مجازاتی دارد.

مجازات ورشکستگی به تقلب را در ادامه برای شما بیان میکنیم. که به شرح زیر است:

در قانون مجازات جمهوری اسلامی و تعزیرات اینگونه بیان شده که: مجازات ورشکستگی به تقلب مانند مورد قبلی که به تقصیر بود، از 1 تا 5 سال حبس می باشد و کسی که محکوم به این جرم می شود باید این مجازات را بپردازد.

مقاله ای که مطالعه نمودید. حاصل تلاش تیم متخصص ثبت پایدار می باشد. در آخر از شما تقاضا داریم تا نظرات ارزشمندتان را برای ما بیان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره