روشهای اخذ گواهی مالیات بر ارزش افزوده
در مورد درخواست ثبت نام ارزش افزوده باید بدانید که مالیات بر ارزش افزوده «مالیات غیر مستقیمی» است که مصرفکننده (خریدار) آن را به همراه بهای خرید کالا یا خدمات میپردازد و دریافتکننده (فروشنده) موظف است مقدار مالیات دریافتی را به خزانه دولت واریز کند. از آنجا که خود فروشنده نیز ضمن خرید اولیه چنین مالیاتی را پرداخته ولی مصرفکننده محسوب نمیشود، اینست که او حق دارد کل «مالیاتهای ارزش افزوده» پرداختی خود را از کل «مالیات بر ارزش افزوده»های دریافتی کسر کرده و مابه تفاوت را به دولت بپردازد. دولتها مصارف ویژهای را برای این مالیات درنظر گرفتهاند. این مالیات از مهمترین درآمدهای خزانه استانداریها، شهرداریها و دولتهای مرکزی محسوب میشود و معمولاً به حساب خزانه دولت مرکزی وارد و از آنجا طبق قانون و معمولاً بنا بر نسبت جمعیت بین استانها و شهرها پخش میشود.
مالیات بر ارزش افزوده چیست؟
نکته اول:
تقریبا در همه ی کشور های توسعه یافته و نیمه توسعه یافته مالیات بر ارزش افزوده امری متداول می باشد و بر اساس قانون های مالیاتی هر کشور نرخ این مالیات متغیر می باشد. برای جلوگیری از هر گونه مشکل در صورت درخواست ثبت نام ارزش افزوده باید از افراد متخصص برای اینکار استفاده کنید.
مالیات بر ارزش افزوده در برخی از کشورها چند نرخی می باشد و بر اساس کالا های مختلف نرخ خاصی در نظر گرفته شده است.
در بسیاری از کشور های دنیا و همچنین کشور ما، میزان مالیات بر ارزش افزوده در خصوص کالا هایی همچون دارو، کتاب، آب، خوراک و… بسیار کم و یا صفر می باشد. سابقه ی قانونی مالیات بر ارزش افزوده در ایران قدمت زیادی ندارد. در سال ۱۳۸۷ مجلس شورای اسلامی، قانونی در خصوص مالیات بر ارزش افزوده وضع نموده است و علاوه بر نرخ مالیات بر ارزش افزوده، دستگاه هایی که حق برخورداری از این مالیات را دارند مشخص نموده است. در کشور ما مالیات بر ارزش افزوده از منابع مالی مورد استفاده ی استانداری ها، شهرداری ها و … در نظر گرفته شده است. نرخ مالیات بر ارزش افزوده در کشور ما که از سال 1394 الزامی شده است، به میزان ۹% تعیین گردیده است که شامل 6% مالیات و 3% عوارض می باشد.
طبق مقررات کشور ما محصولاتی همچون: تولیدات کشاورزی فرآوری نشده، دام و طیور زنده، آبزیان، زنبور عسل ، کود، سم، بذر و نهال درختان، آرد نانوایی، نان مصرفی، گوشت، قند و شکر ، برنج، حبوبات و سویا ، شیر، پنیر، روغن نباتی و شیر خشک مخصوص تغذیه کودکان، کتاب، مطبوعات، دفاتر تحریر و انواع کاغذ چاپ، تحریر و مطبوعات و موارد دیگر شامل قانون مالیات بر ارزش افزوده نمی شوند.
نکته دوم:
طبق قانون وضع شده، مؤدیان مالیات بر ارزش افزوده میبایست طبق مقررات سازمان امور مالیاتی کشور اقدام به تسلیم مدارک و اظهارنامه ی تعیین شده در باب مالیات بر ارزش افزوده نمایند.
به همین منظور سامانه ای به نشانی www.evat.ir تعبیه گشته است تا مودیان مالیات بر ارزش افزوده اقدام به ثبت نام نمایند.
توجه : بر اساس قوانین، درصورت عدم ثبت نام مودیان مالیاتی، علاوه بر اخذ مالیات بر ارزش افزوده تعیین شده، جریمه ی ۷۵ درصدی شامل حال این اشخاص حقیقی و حقوقی می شود.
لازم به ذکر می باشد که سامانه پایدار ثبت با بهره گیری از کارشناسان مالی و حقوقی مجرب تمامی مشکلات مودیان محترم را ریشه کن کرده است. لذا شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره های رایگان و اخذ گواهی مالیات بر ارزش افزوده، با توجه به شرایط و مراحل ثبت نام گواهی ارزش افروده از طریق پل های ارتباطی پایدار ثبت اقدام به برقراری ارتباط با ما نمایید و درخواست ثبت نام ارزش افزوده خود را از طریق فرم زیر به راحتی ثبت نمایید.