پشتیبانی آنلاین : 09357100044 (واتساپ - ایتا - تلگرام) تماس : 02125917699
رتبه بندی

رتبه بندی شرکت ها و انواع گرید بندی شرکت ها پیمانکاری سامانه

رتبه بندی شرکت ها و انواع گرید بندی شرکت ها پیمانکاری سامانه

انواع رتبه بندی شرکت ها در رشته های یکسان دورنمای کلی از وضعیت یک شرکت را نشان داده از این رو مقایسه میان نقاط ضعف و قوت راحت تر خواهد بود. برای شرکت در مناقصه ها، شرکت های حتما باید گواهینامه صلاحیت از سازمان مدیریت و برنامه داشته باشند.

رتبه بندی شرکت ها

بعد از ثبت شرکت به صورت قانونی کارفرما به استناد رتبه شرکت آگاهی و اطمینان کافی از میزان توان فنی و توان مالی آن داشته و از میان شرکت هاي مختلف انتخاب بهتری می تواند داشته باشد. شرکتها چه به صورت مجزا، پیمانی و مشاوره ای در مناقصه شرکت می کنند تا بتوانند با توجه به شرایط آن، مناقصه را دریافت کنند. اما در انتخاب اینکه چه شرکتی قابلیت و صلاحیت اخذ این پروژه را دارد توجه به معیارهایی مانند، قیمت های پیشنهادی، سوابق کاری شرکت، میزان قابلیت کار و توان فنی شرکت، تجارب کاری، توان اقتصادی و… ضروری می باشد.

از طریق فرم زیر می توانید برای ثبت شرکت اقدام کنید (0 تا 100 آنلاین)

بر این اساس، تمامی معیار های ذکر شده رتبه بندی ۱ تا ۵ و یا بیشتر را دارند و تعیین این رتبه بندی نیز بر عهده سازمان مدیریت و برنامه ریزی می باشد. در ادامه اخذ رتبه و انواع رتبه بندی شرکت ها و همچنین استعلام رتبه شرکت را بررسي مي كنيم.

تعریف اولیه رتبه بندی شرکت ها

یکی از مهم ترین کارهایی که هر شرکت و یا کسب و کاری باید پس از تاسیس و ارائه مدارک ثبت شرکت و راه اندازی خود آن را  به دست آورد و اخذ کند، رتبه بندی شرکت ها می باشد.

شما با كسب رتبه بندی مناسب می توانید از نقاط ضعف و قوت خود با خبر شوید و تمام تلاش خود را جهت رشد و تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف و نواقص خود به کار بگیرید.

همچنین می توانید استراتژی ها و اهداف بلند مدتی را برای افزایش رتبه بندی شرکت ها برنامه ریزی کنید و در کمترین زمان ممکن به دستاوردهای مورد نظر خود برسید و در مسیر پیشرفت، قدم بردارید. در ادامه انواع رتبه بندی شرکت ها را برای شما بیان می کنیم.

انواع رتبه بندی شرکت ها

رتبه بندی شرکت‌ در ۵ بخش انجام می‌شود:

رتبه بندی شرکت های پیمانکاری

رتبه بندی شرکت های مشاور

رتبه بندی صنعتی و غیر صنعتی EPC

رتبه بندی شرکت های انفورماتیک

رتبه بندی شرکت های فنی و مهندسی

رتبه اختصاص داده شده به یک شرکت به سه عامل زیر بستگی دارد:

تعداد نیروی انسانی و میزان سابقه کار آن ها

میزان سوابق شرکت و مبلغ کل قرارداد های انجام شده دولتی

توانایی مالی شرکت که بر اساس اظهارنامه مالیاتی آخرین سال مالی یا میانگین ۳ سال اخیر شرکت (هر کدام که بیشتر باشد) محاسبه می شود.

رتبه‌بندی شرکت‌های پیمانکار

رتبه بندی شرکت های پیمانکاری بررسی میزان توانایی شرکت پیمانکاری (براساس نفرات و سوابق آنها ، تجربه کاری و توان مالی) می باشد. این بررسی براساس ضوابط و آیین نامه هایی که توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور مصوب می شود انجام می گیرد.

رتبه بندی شرکتها در پایه های ۱٫۲٫۳٫۴٫۵٫  انجام می گیرد که پایه ۵ کمترین و ۱ بیشترین پایه است. سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به شرکتهای پیمانکاری در ۱۱رشته مختلف گواهی صلاحیت اعطا می کند که عبارتند از:

ساختمان و ابنیه

راه و باند

حمل و نقل

تاسیسات

کشاورزی

آب و فاضلاب

مرمت آثار باستانی

کاوش‌های زمینی

ارتباطات

نفت و گاز

نیرو (برق)

جهت کسب رتبه بندی پایه ۵ شرکت بعد از رعایت کردن تمامی شرایط ثبت شرکت می بایست امتیاز نفرات را برای رشته درخواستی به صورت مجزا داشته باشد که محاسبه این امتیاز براساس مدرک تحصیلی و سابقه بیمه تامین اجتماعی  اعضای هیات مدیره انجام می گیرد. جهت کسب پایه چهار (۱،۲،۳،۴) شرکت می بایست امتیاز نفرات امتیاز آور و تجربه کاری تعیین شده برای هر رشته و پایه و نیز سقف توان مالی تعیین شده برای هر رشته و پایه را به صورت مجزا دارا باشد.

شرایط افراد امتیاز آور شرکت های پیمانکاری

در رتبه بندی شرکت ها برای اینکه بتوان رتبه ۵ را به ۴ ارتقا داد شرکت باید به مقدار حد نصاب لازم متناسب با هر رشته قرارداد انجام شده در رشته مورد تقاضا را ارائه دهد. جهت اخذ رتبه، نخستین قدم ثبت یک شرکت است. برای شرکت های تازه تاسیس که سابقه کاری ندارند، حداکثر می توان تقاضای رتبه ۵ پیمانکاری در یک یا دو رشته ارائه داد. برای اخذ رتبه ۵ در هر یک از رشته‌ها اعم از رشته ساختمان، راه یا غیره شرایط ذیل باید فراهم باشد:

داشتن یک شرکت (با مسئولیت محدود یا سهامی خاص)

دو سوم اعضاء هیئت مدیره شرکت باید حتما لیسانس (مندرج در آیین نامه) باشند.

در هیئت مدیره شرکت حتما باید دو نفر دارای مدرک مهندس حضور داشته باشند که حداقل یک نفر از آنها دارای سه سال سابقه کار مستند به بیمه در رشته مورد تقاضا باشد و مهندس فوق بتواند سوابق بیمه و کار خود را کتباَ ارائه دهد.

چنانچه در مبحث رتبه بندی شرکت ها یک شرکت برای رتبه ۵ تقاضا می‌دهد مجازاست حداکثر در دوشاخه مختلف مثلا راه و ابنیه تقاضا دهد ولی چنانچه تقاضا در دو شاخه باشد باید هر دو نفر مهندس فوق الذکر دارای حد اقل ۳ سال سابقه کار مستند به بیمه باشند ولی چنانچه تقاضا در یک رشته باشد فقط یکی از مهندسین نیاز است که دارای۷ سال سابقه باشد و دیگری می تواند بدون سابقه باشد. این موضوع مهم را حتما باید در مراحل ثبت شرکت در نظر داشته باشید تا نیازی به پرداخت هزینه ثبت شرکت بیشتر نداشته باشید.

رتبه‌بندی شرکت‌های مشاور

شرکت های مهندسین مشاور می توانند برای اخذ رتبه مشاور، در رشته های مختلف رتبه هایی از پایه ۱ تا پایه ۳ دریافت نمایند. در شرکت های مشاور علاوه بر مهندسین امتیاز آور امکانات مدیریتی و پشتیبانی شرکت نیز در نظر گرفته میشوند. در راستای ارتقا رتبه بندی هم لازم بذکر است مبلغ مراودات مالی ۳  سال اخیر شرکت و اظهارنامه های مالیاتی بسیار حائز اهمیت است.

نمونه هایی از فرم های درخواست رتبه برای شرکت ها

جهت اخذ رتبه بندی شرکت ها نخستین قدم ثبت یک شرکت است برای شرکت های تازه تاسیس که سابقه کاری ندارند، حداکثر می‌توان تقاضای رتبه سه مشاور ارائه داد که این تقاضا میتواند در دو رشته یا یک رشته باشد. خدمات مهندسین مشاور مطابق ماده ۲ آیین نامه تشخیص صلاحیت مشاوران شامل موارد زیر می باشد:

مطالعات امکان سنجی طرح شامل شناسایی، توجیه فنی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی و بطور کلی فعالیت هایی که منجر به پذیرش و یا رد طرح، به معنای توجیه سرمایه گذاری یا عدم سرمایه گذاری در طرح می شود.

مطالعات بنیادی، کاربردی توسعه ای

مطالعات موضوعی، بخشی، جامع و میان بخشی

تهیه و تنظیم استاندارد ها، ضوابط و معیار های فنی و اجرایی

طراحی مفهومی، پایه، تفصیلی و اجرایی

کنترل مهندسی

نظارت بر اجرای طرح، نصب و بهره برداری

برنامه ریزی وکنترل پروژه

خدمات مهندسی ارزش

طراحی و پیاده سازی نظام های کیفیت

خدمات مدیریت و مدیریت طرح

خدمات برنامه ریزی آموزشی و توسعه منابع انسانی

پایش و ارزشیابی طرح ها

خدمات مطالعات آماری

خدمات جنبی

تشخیص صلاحیت مشاوران در گروه ها و تخصص های مختلفی صورت می پذیرد. منظور از تخصص این است که یک یا چند شاخه از علوم و فنون به لحاظ علمی و اجرایی، در یک زمینه کاری قرار گرفته باشند. گروه به مجموعه چند تخصص مرتبط با هم گفته می شود. مانند گروه ساختمان و شهرسازی که شامل تخصص هایی مانند: شهر سازی، ساختمان های مسکونی و … می باشد.

شاخه های رتبه بندی شرکت ها در خصوص شرکت های مشاوره ای

شاخه بندی شرکت های مشاوره ای

انواع شاخه بندی برای رتبه بندی شرکت ها مشاوره ای به گونه ایست که آن را به 9 شاخه تقسیم میکند:

شاخه شهرسازی و معماری

شاخه راه و ترابری

شاخه آب

شاخه کشاورزی

شاخه مخابرات

شاخه انرژی

شاخه معدن

شاخه صنعت

شاخه نفت و گاز

رتبه بندی صنعتی و غیر صنعتی EPC

(Engineering/procurement/construction)

این نوع شرکت‌ها، شرکت‌هایی هستند که در زمینه مهندسی، تدارکات و ساخت و اجرا فعالیت دارند. EPC نوع خاصی از قرارداد است که در برخی از صنایع مورد استفاده قرار می­ گیرد. در این نوع قرارداد، طرف قرارداد متعهد می­شود که تمام فعالیت‌ها از جمله طراحی، تدارکات و ساخت و اجرا را انجام و آن را به مصرف کننده نهایی یا مالک تحویل دهد.

شاخه های رتبه بندی شرکت ها طراحی و ساخت (EPC)

شرکت های طراحی و ساخت (EPC) با توجه به نوع فعالیت به دسته های مختلفی تقسیم می شوند و برای هر یک از آنها انواع شاخه های رتبه بندی شرکت ها به صورت مجزا وجود دارد. دسته بندی های به وجود آمده و شاخه های رتبه بندی مربوط به هر یک از دسته ها در شرکت های طراحی و ساخت  به شرح زير است:

طراحی و ساخت ساختمانی

طراحی و ساخت بناهای آموزشی، ورزشی، درمانی و پژوهشی

طراحی و ساخت ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری

طراحی و ساخت دکوراسیون داخلی و نما

مرمت و بازسازی بافت های فرسوده و آسیب دیده شهری

مقاوم سازی و نگهداری بافت ها و بناهای فرسوده شهری

مواد قانونی برای تعیین صلاحیت دریافت رتبه شرکت چیست؟

مواد قانونی برای تعیین صلاحیت دریافت رتبه شرکت چیست؟

طراحی و ساخت آبی (بنا های آبی)

طراحی و ساخت سد

طراحی و ساخت خطوط مخابراتی آبی

طراحی و اجرای سیستم های آب و فاضلاب

مهندسی رودخانه ها

طراحی و اجرای تونل های زیرزمینی

مقاوم سازی

طراحی و ساخت راه ها (راه سازی)

راهسازی

طراحی و اجرای پل ها و حفر تونل ها

طراحی و اجرای سیستم های حمل و نقل ریلی

طراحی و ساخت انواع فرودگاه ها

طراحی و ساخت بنادر کشتیرانی و لنگرگاه ها

مقاوم سازی راه ها و جاده ها

طراحی و ساخت سیستم های کشاورزی

طراحی و ساخت سیستم های کشاورزی و دامپروری

طراحی و ساخت سیستم های شیلات داری و مرتبط با آبزی پروری

طراحی و ساخت سیستم های مرتبط با فضاهای سبز شهری و روستایی

طراحی و ساخت سیستم های آبیاری

طراحی، ساخت و مرمت آثار باستانی

مرمت آثار تاریخی و فرهنگی

پژوهش های فرهنگی تاریخی

معرفی بناهای تاریخی و آثار فرهنگی

مقاوم سازی و نگهداری بناهای با ارزش

رتبه بندی شرکت ها انفورماتیک

شرکت‌های انفورماتیک شرکت‌هایی هستند که در زمینه‌های علم اطلاعات و پردازش اطلاعات و مهندسی سامانه‌های اطلاعاتی فعالیت می‌کنند. شرکتهای انفورماتیک در زمینه تعریف، ایجاد و مدیریت شرکت‌ها در زمینه فن‌آوری‎های نوین عمل می‎کنند. مانند مخابرات و خدمات بانکی. رتبه بندی شرکت‌ها انفورماتیک در ۱۵ رشته انجام می‌گیرد.

شاخه های رتبه بندی در خصوص شرکت های انفورماتیک

انواع شاخه بندی برای رتبه بندی شرکت های انفورماتیک به گونه ایست که آن را به 15 شاخه تقسیم می کند:

تولید و پشتیبانی سخت افزار

تولید و ارائه فریم ورک های رایانه ای

تولید و قطعات جانبی سیستم های رایانه ای

تولید دستگاه های جانبی

تولید و ارائه نرم افزارهای مربوطه

تولید پکیج های نرم افزاری مختلف

ارائه نرم افزار های پایه

ارائه خدمات و پشتیبانی شبکه های اطلاع رسان

تولید و پشتیبانی داده های مخابراتی

امنیت

مشاوره، طراحی و نظارت بر پروژه ها

آموزش

پشتیبانی انفورماتیک

اتوماسیون صنعتی

تولید و طراحی و مهندسی سیستم های ویژه

رتبه بندی شرکت های فنی و مهندسی

در ماده ی ۱ دستورالعمل تشخیص صلاحیت تعیین پایه و صدور پروانه اشتغال به کار سازندگان انبوه مسکن و ساختمان، آمده است:

در رتبه بندی شرکت ها فنی و مهندسی، «سازنده ی انبوه مسکن و ساختمان، به اشخاص حقیقی و حقوقی اطلاق می شود که توانمندی مدیریت و مسئولیت پدیدآوری طرح ها، توانمندی تامین و جذب سرمایه، مدیریت تولید و عرضه مسکن و ساختمان را با استفاده از فناوری های نوین صنعت ساختمان و در چارچوب مقررات ملی ساختمان و سایر قوانین مربوط داشته و پروانه اشتغال به کار مطابق ضوابط این دستورالعمل را از وزارت مسکن و شهرسازی دریافت کرده باشند.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره